Koondise peatreeneri Rene Mandri sõnul uuris ta juba talvel võimalust sellele tuurile pääseda, kuid kuna siis oli 56 nõudlejat ja kõigile kohti ei jagunud, jäädi valikust välja.

“Üks Prantsuse tiim loobus viimasel hetkel ning õnneks mõeldi nüüd kohe meie peale ja saame seitsme mehega startida,” rääkis Mandri portaalile Rattauudised.ee

Aksel Nõmmela osaleb sel tuuril oma koduklubi Leopardiga, koondise värvides lähevad stardijoonele Peeter Pung, Norman Vahtra, Oskar Nisu, Ekke Kaur Vosman, Karl Patrick Lauk, Karl Arnold Vendelin ja Kristo Enn Vaga.

Belgias laagris viibivad mehed saavad seega lisaks trennile ka korraliku tasemega võistlusel osaleda.

“Sõitsime ka eelmisel aastal seda tuuri ja just see tuur oligi aluseks poiste heale minekule hilisematel Rahvuste Karika etappidel,” teatas Mandri. “Loodan, et ka seekord avaldab see positiivset mõju, sest enamus parimaid U23 sõitjaid on sellel aastal juba mõne tuuri saanud jala taha ja meie meestel on see osa just puudu hetkel.”

Tuuril on kavas kolm grupisõitu ja üks 10km pikkune eraldistart. Sõit otsustatakse ära tihtipeale munakivitõusudel.

“Suuremaks eesmärgiks ongi pigem see, et mehed saaksid tuuriga hoo üles, aga kindlasti proovime mõnel sobivamal etapil ka esikümnekohti,” avaldas peatreener.