Kui esimesena tilkus välja legendaarse Itaalia sprinteri Alessandro Petacchi nimi, siis nüüdseks on avalikkuse ette paisatud ka sloveenide Borut Božici ja Kristijan Kireni ning horvaadi Kristijan Duraseki nimed, kirjutab Cyclingnews.

Petacchi ja Božic on praeguseks profikarjääri juba lõpetanud. Durasek ja Koren on aga jätkuvalt tegevsportlased. Nüüd määras UCI aga kõigile neljale jalgrattaspordis tegutsemise keelu.

Bahrain-Merida liige Koren oli ka tänavuse Giro d'Italia stardis, kuid kolmapäeva hommikul oli ta sunnitud raja äärde jääma, kuna Austria politseilt laekus korraldajatele info tema seotusest Schmidtiga.

Durasek oli parasjagu UAE Team Emiratesi ridades California velotuuril. Ka tema saadeti poole jõuproovi pealt koju. Božic oli seni ametis Bahrain-Merida spordidirektorina. Ka tema eemaldati koheselt tiimist.

Petacchi, Koren ja Božic kasutasid süüdistuste kohaselt Schmidti teeneid aastatel 2012-2013. Durasek olevat keelatud teele sattunud 2017. aastal.

„Austria politseilt saabunud info kohaselt kasutasid Borut Božic, Kristijan Durasek, Kristijan Koren ja Alessandro Petacchi keelatud aineid,“ teatas UCI tehtud avalduses.

Eestlastest olid Schmidti klientideks murdmaasuusatajad Karel Tammjärv, Algo Kärp ja Andreas Veerpalu.