Valgete Teede Rattaralli eripäraks teiste võistluste ees ongi selle erinev rajaprofiil, mis koosneb nii asfaldist kui suures osas ka kruusateedest – sellist kombinatsiooni pole Eestis toimuvatel üritustel varasemalt olnud. Peakorraldaja Indrek Kelk: „Valgete Teede Rattaralli eesmärk on pakkuda vaheldust suvistele maanteesõitudele. 79 km distantsi puhul tuleb kruusal läbida lausa 33 km, mis kahtlemata muudab võidusõidu käigu põnevaks ja kaasahaaravaks. Lisaks sportlikule poolele on ürituse eesmärk tutvustada ka kauneid Eesti paiku – Valga- ja Võrumaad, mis annavad lisaks rattasõidule võimaluse vastavaid piirkondi sportlikult avastada. Tasub esile tuua asjaolu, et võistlusrada ilmestavad koguni 2 National Geographicu kollast akent.“

Valgete Teede Rattaralli distantsid on 79,5 km ja 46,1 km. 79 km distants kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Väheru-Karula-Lüllemäe-Rebasemõisa-Haabsaare-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Lossiküla. Antud distantsil võtavad mõõtu nii eliitratturid kui ka tugevamad harrastajad, eripäraks 46 km distantsi ees on asjaolu, et kasutada võib vaid maantee või cyclokrossi jalgrattaid.

46 km pikkune distants on sobilik aga igale rattasõbrale. 46 km kulgeb marsruudil Sangaste Lossiküla-Tagula-Korijärve-Valtina-Kobela-Tagula-Lauküla-Lossiküla, lubatud on tavalised jalgrattad.

Valgete Teede Rattaralli kuulub Eesti Rahvavelotuuri sarja olles sarja viimaseks, finaaletapiks, kus selgitatakse välja ka esimese Eesti Rahvavelotuuri võitja.