Varem Prantsusmaal, Saint-Etiennes pesitsenud mehed otsustasid kahe hooaja vahel soojemasse kliimasse kolida ning valik langes rattameka Girona kasuks. "Pool Garmin-Cervelo meeskonda on siin, paljud Sky tiimi ja Rabobanki mehed samuti. Klubist, kus mina sõidan (Endura Racing) hakkab veel neli tüüpi siin elama," tõi Mandri Delfile kõnekad näited asukoha populaarsusest.

Kangert ja Mandri on kesklinna vahetus läheduses üürinud kolmetoaline korteri. "Ostsime lõpuks teleka elamisse ja arvasime, et nüüd läheb kõvemaks hispaania keele õppimiseks, aga esialgu ei mingit progressi. Pooled kanalid inglise keeles ja arvata on, et hispaania keelseid kanaleid väga ei vaata. Kuigi, hola, adios, la puenta por favor ja hasta manana on juba selged," muljetab Mandri Rattaprofide kodulehel.

Treeningvõimalused on eestlaste hinnangul Gironas ideaalsed. "Linnast väljasõit hästi lihtne ja hea trenni minna. Sõita saab nii siledat, künkaid kui päris pikki mägesid. Kahe nädalaga 41 tundi trenni tehtud. Enne 29. detsembri kojulendu plaanis veel 50 tundi otsa panna. Trennidest veel niipalju, et Kangert ka nüüd siin ja oleme koos saanud mõned korrad sõitmas käia. Mehel jutu järgi ikka tunne ilgelt kehv, aga minu elu teeb tõusudel sellele vaatamata kibedaks," andis Mandri aimu, mis masti mehed Astana vormi kannavad.