Päeva alustati proloogiga, mille trassile jäi kaks arvestatava raskusastmega tõusu. Proloogil näitas parimat minekut Kristo Enn Vaga, kes läbis distantsi ajaga 3.59,912. Teine oli Ivo Suur (4.04,347) ning kolmas Silver Schultz (4.06,408). Parimaks naiseks Janelle Uibokand.

Võistluspäeva teises pooles peeti 69 km pikkune ühisstardiga sõit. Esimene tõsisem äraminek toimus 20. kilomeetril, mil peagrupist põgenes 9 ratturit, teiste hulgas Karlo Aia, Silver Mäoma ja Karl Patrick Lauk. Õige pea jäid jooksikute grupist maha 4 meest ning ees jätkas viisik. Peagrupp toimetas samuti aktiivselt ning sealt eraldus küljetuulelõigul omakorda 11 meest, moodustades ette 16-liikmelise grupi. Ees pandi lõplik jõudude vahekord paika viimasel kuuel kilomeetril, kui grupp lõhuti ning võitja saatus sai selgeks.

Heitlusest väljus võitjana kollases liidrisärgis sõitnud Kristo Enn Vaga, kes edestas mäkke finišis Silver Schultzi (Peloton) ja Vahur Valvast (RTR). Vahe oli vastavalt 5 ja 8 sekundit. Üle pika aja ratta taas joonele lükanud Jaan Kirsipuu sai 9. koha (+45 sekundit). Rajal toimunud kaks vahefinišit võitsid Karlo Aia ja Ivo Suur. Naistest oli taas parim Janelle Uibokand.

Proloogi ja 1. etapi kokkuvõttes jätkab mõistagi liidrina Kristo Enn Vaga, kes edestab Schultzi 13 ja Suurt 15 sekundiga.

Eesti Rahva Velotuuri 2. etapp toimub 26. aprillil Pärnus, mil peetakse Püha Loomaaia rattaralli.