Meeste eliitklassis tuli üllatuslikult meistriks alles U-23 vanuseklassis sõitev Markus Pajur (Cycling Tartu) suure soosiku Martin Loo (Hawaii Express) ees. Naiste klassis oli parim Mari-Liis Mõttus (Haanja Rattaklubi). Ringi pikkuseks oli umbes kolm kilomeetrit, rada kulges Suure-Jaani kesklinnas ja ümber järve.

Kõige pingelisem võistlus toimus Pajuri ja Loo vahel, aga maha tulnud esirehvi järel kadus Lool võimalus võidu peale sõita ning lõppkokkuvõttes läks kõige kuldsem medal siiski noore kolleegi kaela. Martin Loo kaotas Pajurile 1.37. Pronksi sõitis välja endale Siim Kiskonen (Cycling Tartu).

Mari-Liis Mõttus läbis raja ajaga 44.29. Hõbedale sõitis ennast Kätlin Kukk ja kolmandana lõpetas Merili Silver (Kalevi Jalgrattakool).

„Rada oli hea ja vaheldusrikas, sai joosta, hüpata, aga ka liivas sõita, nii nagu maailmas cyclo-crossi sõidetakse. Ühtlasi oli tänane võistlus ka hea ettevalmistus novembri algul Itaalias toimuvaks EM-iks, kus soovin samuti hea tulemuse teha,“ kommenteeris Mõttus tänast sõitu.