Maailma edetabelis 25. kohta hoidva Loo jaoks oli see juba üheksas meistritiitel maastikurattakrossis. Tema võiduaeg 1:17.14. Teisele kohale sõitis end Peeter Pruus (1:18.38) ja kolmanda koha pälvis U23 vanuseklassis võidutsenud Markus Pajur (1:22.04). Esikuuikusse mahtusid veel Peeter Tarvis, Gert Jõeäär ning Sten-Erik Ottender.

„Tulin seda võistlust kindlalt võitma. Tuhamäe võistlusrada oli väga huvitav ja raja raskusaste ei jäänud tõusumeetrite, ega ka tehniliste elementide poolest alla MK-etappide radadele. Järgmise stardi teen EM-il Glasgows 7. augustil, kust lähen edasi Kanadas toimuvale MK-etapile,“ tutvustas värske meister edasiseid plaane.

Naiste eliitklassis esmakordselt Eesti meistriks kroonitud Janika Lõiv oli võidu üle eriti õnnelik, kuna meistritiitel oli medaliriiulis veel puudu ja soov võita väga suur. „Ehkki lõpuks kujunesid vahed päris pikaks, oli konkurents siiski tugev ja olin sunnitud terve sõidu maksimaalselt pingutama. Hea meel oli tõdeda, et Kiviõlisse on rajatud maailmatasemel rada, kus on rohkesti tõusumeetreid ja ohtralt tehnilisi elemente,“ võttis Lõiv sõidu kokku. Naistest sai teise koha Mari-Liis Mõttus ja kolmas oli Greete Steinburg.

Mäestlaskumises olid meeste eliitklassis parim Hendrik Kirsipuu (1.35,52), talle järgnes Juho Mattus (+1,07 sekundit) ja Ardo Tigane (+11,03). Naistest võitis Maaris Meier ajaga 2.04,12.