Võistlus toimus vastvalminud kahekordse olümpiavõitja Maris Strombergi nimelisel BMX krossirajal. Võistlusel osales 1060 ratturit ja konkurents oli tihe. Eestlasi osales võistlusel rekordiline arv, 27. Esindatud olid ratturid viiest Eesti rattaklubist.

Eesti Jalgratturite Liidu toel korraldati Valmieras treeninglaager meie parimatele krossiratturitele, kus koondise treener Artis Žentins sai anda viimase lihvi heade tulemuste saavutamiseks. Nagu võistlustulemustest näha, oli see projekt ka edukas ja mitmed ratturid tegid oma elu parima sõidu.

Laupäeval võistlesid kuni 12-aastased poisid ja kuni 13-aastased tüdrukud. Kokkuvõttes jõudsid viis Eesti ratturit finaali: G8 vanuseklassis Paula Palmiste (Tartu SK Velo), kes saavutas 5. koha, B8 vanuseklassis Jakob Maaten (Tartu SK Velo), kes saavutas meie parimana 3. koha, B10 vanuseklassis Ruudi Lumiste (TÜASK), kes saavutas 5. koha, B11 vanuseklassis Sten Tristan Raid (TÜASK) saavutas 4. koha ja G11 vanuseklassis Ete Vapper (Spot of Tallinn) saavutas 6. koha.

Pühapäeval oli Eestist võistlemas veel üheksa ratturit, finaali jõudis sel päeval küll ainult üks eestlane - G16 vanuseklassis sõitnud Anni Annama (Rein Taaramäe Rattaklubi), kes saavutas 6. koha, aga finaalile oli väga läehdal ka Tõnis Mugra (Tartu SK Velo), kes pidi seekord siiski poolfinaaliga leppima. Veerandfinaali jõudis Oliver-Sten Saar (Turu Rattaklubi).

Järgmiseks võistluseks parimatele BMX krossiratturitele on Belgias, Zolderi krossirajal toimuv MM, kus osaleb Eestist seitse ratturit neljast erinevast klubist, kohal on ka koondise treener Artis Žentins.