Parima eestlasena kuuendana finišisse jõudnud Rein Taaramäel (Cofidis, FRA) oli hea meel, et sai kodumaal sõita: „Kodumaal sõitmine motiveerib väga tugevalt! Ikka tahad ju kodus võita.“ Homse stardi kohta ütles Taaramäe: „Eks homme näeme, kuidas läheb, aga kindlasti annan endast maksimumi.“

Tänase sõidu tegi põnevaks asjaolu, et väga pikalt püsis ees neljane liidergrupp, kelle hulgas oli ka Eesti koondise liige Alo Jakin: „Lootsime ikka maksimumi ja et Jõgeval läheks tagumine grupp rohkem laiali, aga ei läinud nii. Homme olen stardis võidumõtetega, alla selle ei ole mõtet mõelda,“ lisas Jakin.

Suurte lootustega sõidule vastu läinud Endura Racing, mille koosseisu kuulub ka Rene Mandri pidid alla neelama mõru pilli. Mandri kirjeldab juhtunut Rattaproffide blogis: "Jõgevalt alates tegime sõidu oma tiimiga kiiremaks, võtsime hoo ülesse, mõned grupid jäid ka maha küljekaga. Väga hea olukord tekkis, atrõõvi saime kätte ja kõigil läks elu raskeks pundis. Peale Kuremaad lasime hoo alla ja Zakkari Dempster pani minema, Palamusel läks 12 meest järgi, meilt Alexander Wetterhall sees ja kõik tip-top. Taga kontrollisime ilusti olukorda. Vaimusilmas nägime juba Zaki vähemalt poodiumil, kuid meie õnnetuseks läks tal viimasel kilomeetril kumm puru ja selle väikse tehnilise rikke taha läks ka kogu sõit meil. Usun, et heal päeval võib ta Haddoud lüüa peale sellist kurnavat sõitu."