AEPSAD tahtis USA Antidopingu Agentuuri (USADA) palvel teha Hornerile esmaspäeva hommikul etteteatamata võistlusvälise kontrollreidi, kuid Madridi Princesa hotellist ameeriklast ei leitud, vahendab Eurosport. Ka teises hotellis, mida dopingukütid külastasid, värsket Vuelta võitjat ei olnud.

"Kontrollijad tulid meeskonna hotelli, kuid Hornerit polnud seal. Ta oli hotellis, kus peatus tema naine," kommenteeris ameeriklase meeskonna RadioShacki pressiesindaja Philippe Maertens Reutersile.

"Horner oli selle hotelli muudatuse ka vastavasse antidopingu programmi kirja pannud. Dopingukütid pidid seda teadma," lisas Maertens.

AEPSADi pressiesindaja teatel külastasid nad kahte hotelli, mille andmed olid saanud USA Antidopingu Agentuurilt.

"Me ei taha hetkel teha veel ühtegi järeldust, kas tegemist oli dopingureeglite rikkumisega. Meil ei ole sellise otsuse langetamiseks veel kõiki fakte," kommenteeris AEPSADi esindaja.

Vastavalt antidopingu reeglitele võib Horner nüüd kirja saada dopingukontrollist puudumise. Kui selliseid puudumisi koguneb 18 kuu jooksul kolm, ootab sportlast võistluskeeld.

41-aastasest Hornerist sai pühapäeval esimene ameeriklasest Vuelta võitja ja ühtlasi vanim jalgratta suurtuuride võitja.