Eelmisel aastal Tartu Grand Prix võitnud Mandri stardib Tour of Estonial stardinumbriga 1.

„Praegusel hetkel on väga raske favoriite ette ennustada, kõik sõltub tuuri käigust. Näiteks 3 km pikkune vanalinna sõit on sedavõrd kaarte segav, et praegusel hetkel ei oska favoriite välja tuua," kommenteeris Mandri. "Velotuuri sõidetakse ka teistmoodi kui ühepäevasõite, meeskonnataktika on teine.“ Enda rolli kohta Tour of Estonia raames räägib Mandri, et kuna meeskonna kõige võimsam sõitja on praegu Gert Jõeäär, siis on meeskond suures plaanis ka Gerdi edu nimel väljas.

Samuti rahvuskoondises sõitev Alo Jakin sõnab, et tema hooaeg on senimaani hästi läinud ning suuri tagasilööke olnud pole. Tour of Estonia kohta sõnab Jakin: „Meie meeskonna plaan on maksimumi võtta ja kindlasti teen seda ka mina. Tahame meeskonnaga kindlasti mõne etapi võidu enda nimele võtta.“ Tuuri üldvõidu suhtes sõnab Jakin, et võidu võtab ilmselt keegi suurtest ja tugevatest meeskondadest.

Davide Rebellin sõnul on nende meeskond tulnud Eestisse, et siin edukalt sõita. „Olen Eestis esmakordselt ja rajaprofiile nii hästi ei tunne, mistõttu on raske ennustada, kuidas meil läheb, aga on meeskond tugev. Meeskonnana võtamegi päeva korraga ja vaatame, kuidas meil läheb,“ lõpetab Rebellin tagasihoidlikult.

Võistluste direktori Indrek Kelgu sõnul on korraldajad järgnevateks päevadeks valmis: „Kuigi tuuri korraldamine on olemuselt täiesti teistmoodi kui ühepäevasõidud, siis täna võime öelda, et oleme Eestimaa velotuuriks valmis. Asju, mida peab jälgima ja omavahel toimima panema on tuuri korraldamisel kindlasti rohkem kui ühepäevasõitude puhul,“ rääkis Kelk korralduspoolest. Favoriitide suhtes on Kelk ratturitega ühel arvamusel - vanalinna etapp on huvitav sõit, mis võib tuuri käigus nii mõndagi muuta. Kelk lisab ka, et ilmselt on reede hommikuks ka selged need kümmekond meeskonda, kes tuuri üldvõidu nimel omavahel võistlevad.

Tour of Estonia esimene pooletapp sõidetakse homme Viimsis, päeva teine pooletapp toimub Tallinna vanalinnas. Teine etapp, Tallinn-Tartu sõit, toimub 31. mail, tuuri finaaletapp sõidetakse Tartus 1. juunil. 2. juunil toimub aga SEB 32. Tartu Rattaralli, mis ühtlasi lõpetab ka Tour of Estoniast ja Tartu Rattaralli üritustest koosneva Estonian Cycling Weekendi.

Rene Mandri kommentaar Delfile:
Vaata Alo Jakini kommentaari Delfile: