Samsung Estonian Cup peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on põhjust loota, et tänavu ületab rattasari igal etapil kahe tuhande osaleva ratturi piiri. Möödunud aastal osales Samsung Estonian Cup etappidel keskmiselt 1994 suurt ja väikest ratturit. Sel hooajal saavad Samsungi-sarja etapid ka pisut pikkust juurde ning kaheksa maratonidistantsi kogusumma moodustab tänavu 500 kilomeetrit. Sarja 500-klubisse hakkavad kuuluma need ratturid, kes eeloleval hooajal läbivad kõik kaheksa osavõistlust. Möödunud aastal oli niisuguseid raudseid mehi ja naisi kokku 315.

Samsung Estonian Cup rattasarja kokkuvõtliku paremusjärjestuse selgitamisel läheb nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsil igalt sõitjalt arvesse kuus parimat etappi kaheksast. Lisaks selgub aktiivseim rattur Premium7 vahefiniši punktide alusel, samuti Hansgrohe kiirenduskilomeetri parim, mille selgitamiseks liidetakse kõigi kaheksa etapi kiirenduskilomeetrite läbimise ajad. Võistkondlik punktiarvestus toimub eraldi nii mees- kui ka naiskondade vahel ja arvesse lähevad võistkonna nelja parima ratturi kohapunktid kõigilt etappidelt.

Samsung Eesti esinduse juhi Ursel Velve sõnul on Samsungi võistlusmotoks “Parem homne täna”. “Osalesin mullu kõigil Samsung Estonian Cup etappidel ning tean omast käest, et iga läbitud kilomeeter annab hea enesetunde ja parema homse juba täna,” ütles Velve. Ta lisas, Samsung Estonian Cup pakub rattasõpradele nii emotsionaalset kui füüsilist väljakutset, mis muudab selle võistluse haaravaks ning tekitab osalejates hasarti. “Pakume sel aastal kõigile osalejatele põnevaid tegevusi, näiteks esimesel etapil tasub kõigil fotokas kaasa võtta, sest profifotograaf õpetab jäädvustama rattasõidu-elamusi, mida on tore oma sõprade ja tuttavatega jagada,” ütles Velve.

Estonian Cup rattamaratonide sarja auhinnafond moodustab rohkem kui 30 000 eurot. Lisaks nimisponsor Samsungile on osalejatele auhindu ja kingitusi välja pannud ka teised sarja toetajad ning koostööpartnerid - Tallink, Premium7, SIS, Balbiino, Autoekspert, Arctic, Hansgrohe, A&T Sport ja ProShop.ee. Eesti suurimat rahvaspordiürituse korraldamist toetab Hasartmängumaksu Nõukogu, Kultuurkapital, samuti omavalitsused ja paljud piirkondlikud ettevõtted.

Samsung Estonian Cup 13-hooaja esimene rattamaraton toimub Mulgimaa pealinnas. 5. mai keskpäeval antakse Viljandi järve kaldalt start 60 km maratonidistantsile, sellele järgnevad Balbiino lastesõidud ning seejärel 35 km pikkuse poolmaratoni start. Nädal varem (28. aprillil) on kõigil soovijatel võimalus rajaga tutvust teha Tallink matkana toimuval avatud raja sõidul.

Vaata intervjuud sarja peakorraldaja Allar Tõnissaarega: