Ühtlasi on kõik Salumäe poolt oksjonile pandud ja maha müüdud esemed tagasi Eestisse ostetud, kinnitas meile oksjoni omaniku Graham Buddi assistent täna pärastlõunal.

Rohkemat ei saanud assistent öelda, kuna interneti ja telefoni teel oksjonil osalejate nimed peavad jääma avalikkuse eest saladuseks, kui nad just ise ei taha oma nimega välja tulla.

Eesti Olümpiakomitee president Neinar Seli lahkus eile Londonist vaid 1988. aasta Souli olümpiakullaga ning kotitäie meenetega 1992. aasta Barcelona olümpialt. Erika Barcelona kuld jäi temast maha oksjoniasjade laoruumi lukustatud klaaskappi.

Delfile öeldi oksjonimajast, et ülejäänud asjadele, sealhulgas Barcelona medalile ja kollasele võidurattale pole veel keegi järele tulnud. Mõlemad olümpiakullad müüdi lõpphinnaga 25 000 naela. Kollane trekiratas müüdi maha 8000 naelaga. Kokku teenis Salumäe oksjoniga 69 800 naelsterlingit ehk 82 357 eurot.

Praeguseks on teada, et lisaks Selile on üks Salumäe trofeedest - 1987. aasta MM-i võidukarikas - Haapsalu ärimehe Arne Veske ostetud. Ülejäänud Salumäe asjade uued omanikud pole veel ennast paljastanud.