Vuelta teise nädala lõpus sai Cofidise meeskonnas sõitva Jõeäärega Santanderis silmast silma vesteldud.

Mis sinu ülesanne sellel velotuuril on?

Minult oodatakse, et ma siledamatel lõikudel aitaks meeskonna liidrit Daniel Navarrot ja ise ka üritaks mõnel etapil õigesse äraminekusse kaasa saada. Ühe korra see õnnestus (toim - 4. etapil), aga kahjuks ei lastud meil kaugele minna.

Sa ei ole mägede spetsialist, nagu Kangert ja Taaramäe. Kui keeruline mägede ületamine sinu jaoks on?

Kui mäed jäävad etapi lõpuossa, siis pole hullu. Jääd grupist maha, siis jääd. Ei midagi hullu. Alati tekib nn grupeto, ratturite grupp, kes rahulikult lõpuni kulgevad. Grupeto sõidab mõistlikus tempos, mis mulle igati jõukohane. Aga mõni hetk on mägedes ikka väga raske ka, tuleb tunnistada.

On sul Vueltal füüsilises plaanis ülikeerulist päeva ka olnud? Varasemalt sa nii pikka velotuuri sõitnud pole, kuidas organism reageerib?

Varem olen kolm korda sõitnud 8-päevast tuuri. Siin on juba 14 päeva seljataga. Kõige raskem päev oli 3. etapp, kus lisaks meeletule kuumusele sattusid trassile esimesed pikemad tõusud. Mägedes oli palavusega ikka väga raske. Ma tulin Vueltale Norrast polaarjoone lähistel peetud võidusõidult, temperatuuride vahe oli 30 kraadi.

Kui sa kolm järjestikust mägede etappi (toim - 6., 7. ja 8. sept) kenasti üle elad, siis mis oleks eesmärgiks viimasel nädalal?

Üritaks mõnesse äraminekusse end veel sokutada, kuigi ega ma väga reaalseid variante ei näe. Kui finiš on tõusu otsas, siis ei ole mul midagi teha. Kaks etappi vist on pisut siledamad, aga seal on sprinterite meeskonnad isuga tööd tegemas, et tuleks grupifiniš. Tulemuse näitamiseks võib parim variant olla isegi viimase päeva sile eraldistart (9,7 km). Kui mul vähegi särtsu veel sees on, siis lähen kindlasti täispangale.

Kuidas sa esimese eraldistardiga rahul jäid?

See oli minu jaoks liiga raske reljeefiga. Alguses oli päris ränk tõus, mille otsas kaotasin kiirematele juba 2 minutit. Ülejäänud rada oli mulle sobilik, aga kaotatut tagasi ei olnud võimalik teha. Koht oli kehva (toim - 41. koht).

Mis oleks hea tulemus viimaselt eraldistardilt?

Esikümme. Ütleme, et TOP 15 pakuks ka veel rahuldust.

Kas Daniel Navarro etapivõiduga sai Cofidise meeskonnal peamine eesmärk täidetud?

Tiimi eesmärk oligi vähemalt üks etapp võita. Selles plaanis on kõik häesti. Navarro püüab kõrget üldkohta samuti. Esikümme on täiesti reaalne. Pärast Navarro võitu on kõigil motivatsioon laes, üritame midagi enamat korda saata.

Kuidas suurtuuri melu debütandile tundub? On vastuvõetav, mitte liiga intensiivne?

Siin on suhteliselt rahulik. Ma kujutan ette, et Tour de France´il on kümme korda suurem melu. Väga ei häiri. Stardipaigas tuled bussist välja, lähed poodiumile allkirja andma ja bussi tagasi. Ega rahva keskel väga kaua ei konuta.

Pärast Vueltat ootavad ees maailmameistrivõistlused. Milline sinu programm MM-il välja näeb?

Ainult grupisõit on plaanis. Eraldistardi jätan Taaramäe ja Kangerti jaoks. Meeskonnasõidul Cofidis ei osale, see pole meie tugevam külg.

Kas Astana meeskonda kuuluva Kangertiga õnnestub velotuuri käigus iga päev mõni sõna vahetada?

Kui grupis on rahulikum kulgemine, siis ikka saab pisut rääkida. Kui hoog üles tõmmatakse, läheb jututuju kiirelt üle.

Delfi sõitu Hispaaniasse toetab OlyBet.