Michela Fanini naiskond sõitis tõusvas joones ning Risti arvates võis pingutusega rahule jääda. "Meil oli eesmärgiks hoida keskmist kiirust 45-46 km/h. Saime hakkama. Mul endal läks päris raskeks alles Firenzes, eelnevalt taastusin tagant läbi käies kenasti ära," olid eestlanna esmased muljed.

Täna allkirjastab Rist Michela Fanini naiskonnaga uue üheaastase lepingu, seega jätkab ta samas klubis. "Olen hooajaga väga rahul. Kui ma klubisse läksin, siis kartsin, kas suudan üldse proffidega sammu pidada. Nüüd juba saan spordidirektori käest ülesandeid, kus pean jooksikute hulka minema ja grupi ees jõuan samuti sõita. Kõige enam pakkusid endale rõõmu Eesti meistrivõistlused, sest meistrisärgis võistelda on ikka väga uhke. Paljud on astunud ligi ja küsinud, mis riigi meister ma olen ja nii saan ka Eestit tutvustada," rääkis Rist, kes on Michela Fanini klubis ainus oma riigi meister.

Maailmameistrivõistluste 42,7 km pikkusel naiskonnasõidul jagasid medalid eeldatavad favoriidid. Võitis Specialized-Lululemon ajaga 51.10, Rabo Women Cycling Team kaotas 1.10 ja pronksi saanud Orica-AIS 1.33. Michela Fanini kaotus maailmameistritele oli 4.34.

Võitjate keskmine kiirus oli 50,16 km/h, Michela Faninil oli sama näitaja 46,05.

Vaata Liisi Ristiga tehtud intervjuud: