"Kindlasti pole velotuuri lõppakordina mõeldud Tallinna etapi ärajäämine suur traagika, sest mitmepäevasõit ju iseenesest ikkagi aset leiab, aga Eesti poolsetel korraldajatel on lätlaste ja leedulaste ees piinlik," märkis Tõnissaar, kes lootis velotuurile ilusa punkti panna Tallinnas, Lauluväljaku lähistel.

"Ei osanud ette näha, et trassi kinnitamine võib nii problemaatiliseks kujuneda ja meil sai ajaressurss lihtsalt otsa. Teatud toiminguid pole võimalik lõppmatult edasi lükata. Ka finantsiliselt polnud võimalik Tallinna Transpordiameti kõiki nõudmisi täita. Ehk suudame tulevikus linnavõimudega ühise keele leida ja ma ei välistaks, et Tallinnasse Balti velotuur järgnevatel aastatel ikkagi jõuab," sõnas Tõnissaar lootusrikkalt.

Leedulaste initsiatiivil taastatud Balti velotuuriga tahetakse rõhutada 20 aastat tagasi aset leidnud Balti keti sündmusi. Vaatamata käivitamisraskustele, mis eelkõige puudutab Eestit ja Lätit, on tulevikuks võetud oluliselt suuremad sihid ning Rahvusvahelisele Jalgratturite Liidule esitati taotlus 2012. aastaks UCI kalendrivõistluse statuudi saamiseks.

Tänavune velotuur algab 16. augustil Vilniusest ning lõpeb 20. augustil Viljandis.