Esialgu on küll toimumise kuupäevadeks märgitud 21-26 august, kuid Eesti poolse peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul soovitakse velotuuri toimumist päeva võrra ettepoole nihutada.

"Velotuur algaks 20. augustil eeldatavalt Tallinnast ja Eestis sõidetakse kaks etappi. Seejärel on võimalik, et suundutakse päevaks Venemaale, sest sealne alaliit on avaldanud soovi korraldajatega liituda. 1. detsembril saadakse Venemaa Jalgratturite Liidu inimestega Moskvas kokku ning uue riigi kaasamine sõltub sellest, kui palju on venelased valmis rahaliselt üritusse panustama," oli Tõnissaar väljaütlemistes otsekohene.

"Tuuri kategooriaks on 2.2, mis võimaldab profitiimide kõrval kaasa lüüa ka rahvuskoondistel ning amatöörklubidel. Eesmärgiks on velotuurile tuua enamus nii-öelda eestlaste meeskondi, välja arvatud muidugi Astana ja Cofidis, kus sõidavad Tanel Kangert ning Rein Taaramäe. ProTouri kuuluv Astana ei saagi nii madala kategooriaga jõuproovil tiimina osaleda, Cofidise toomine on finantsiliselt keeruline. Aga ülejäänud tiimid (Champion System, Endura Racing jt.) loodame stardijoonele tuua," kinnitas Tõnissaar Delfile.