Näiteks 2012. aastal, oma esimesel profihooajal võistles Balti Keti velotuuril Hollan-di klubi Cycling Team De Rijke eest tollal 19-aastane Dylan Groenewegen. Ta sai kokkuvõttes 11. koha, olles etappidel korra teine ja korra kolmas. Jäi finišispurtides alla leedulasele Gediminas Bagdonasele.

Tänasel päeval on Groenewegen kolmekordne Tour de France´i etapivõitja, tõeline maailmanimi.

2014. aastal võidutses Balti Keti velotuuril 19-aastane Mathieu Van der Poel. Ta sõitis siis esimest aastat kaasa UCI kategooria maanteesõitudel, olles varasemalt spetsiali-seerunud cyclo-crossile. Ta esindas toona tundmatut Belgia klubi BKCP-Powerplus.

Tänasel päeval on Van der Poel Hollandi grupisõidumeister ja Euroopa meistrivõist-luste hõbe. On vaid aja küsimus, millal ta hakkab võimutsema World Touri sõitudel. Talenti on hollandlases peidus meeletult.

Samal 2014. aastal võidutses Balti Keti velotuuri Viljandi-Tallinn etapil 20-aastane sakslane Phil Bauhaus. Sõites Team Stölting värvides. Viimased kaks hooaega on ta esindanud ProTouri klubi Team Sunweb ning võidutsenud World Touri jõuproovide Criterium du Dauphine ja Abu Dhabi Tour etappidel.

Käesoleval velotuuril on Hollandist kohal profiklubi Global Cycling Team ning Sak-samaalt LKT-Team Brandenburg. Võimalik, et koos mõne tulevase supertähega.

Neljapäevane proloog stardib Pirita velotreki juurest algusega kell 18.

Nii proloogist kui reedesest etapist Tallinnas ja selle ümbruses on kavas otseülekanne Delfi TV-s.

Balti Keti velotuur 2018 etapid:

23. august - Proloog 4,8 km (Tallinn, Pirita)

24. august - Esimene etapp 156 km (Tallinn, pidulik start Toompealt ja finiš Pirital)

25. august - Teine etapp 155 km (Läti, Valmiera - Sigulda)

26. august - Kolmas etapp 160 km (Leedu, Penevežys - Vilnius)