"Tanel on viimastel päevadel vaeva näinud, et sadulas püsida ja tiimi aidata ja lootnud seisundi parandamisele. Aga olukord pole piisavalt paranenud. Ta läheb täna koju ja laseb end spetsialistil läbi vaadata," seisis Astana täna, enne 12. etapi starti avaldatud pressiteates.

"Pressiteade oli pisut ennatlik, sest hing ei luba nii lihtsalt katkestada," ütles Kangert Delfile. "Tänasel etapil, mis toimub siledal maal, veel stardin ja sõidu ajal otsustan, kas katkestada Giro või mitte."

"Olukord on s***. Kõhuhäda on endiselt kallal. Oksendan... Energiat ei ole üldse, olen kaalust kaotanud üle kahe kilo. Kui täna on sama kehv tunne ja ma ei ole taastunud, siis ronin sadulast."

Kangert hoiab Giro kokkuvõttes 39. kohta, kaotades liidrile Simon Yatesile tervelt 33 minutiga.

Kangert rääkis oma kõhuprobleemidest juba pärast pühapäeval sõidetud 9. etappi. "Elu kõige raskem etapp. Öine keeramine kõhus kulmineerus varahommikuse oksendamisega. Ühegi ampsuta starti, sõidu ajal suutsin läbi raskuste süüa 4-5 riisikooki ja juua vett vaheldumisi spordijoogiga (mis hiljem sama teed välja tuli)," kirjutas ta Facebookis.

Viimased 20km polnud isegi bensiiniaure enam alles, mille pealt vähemalt rahvafolklooris suuri tulemusi tehakse. Palju neid glükogeenivarusid kehas oligi -2500kcal äkki? Igal juhul liiga vähe, et üle 6-tunnine võistlus lisasöögita läbida. Peale sõitu oli raske kõndida, rääkida, lihtsalt ollagi oli raske. 40h on aega kosuda järgmise etapini, loodan, et sellest piisab."

Esmaspäeval vabal päeval Delfiga rääkides olnud seis juba parem. "Nüüd püsib toit vähemalt sees, käisin tiimikaaslastega trenniski. Kaua taastumine aega võtab, pole teada, sest varem ei ole mul säärast jama olnud. Paari päeva pärast olen taas kombes, arvan," uskus ta.