Aru kukkus treeninglaagris Sierra Nevadas ja vigastas põlve. Algselt oli lootus, et nädala kuni kümne päevaga põlvemured taanduvad, kuid valu ei kadunud. Täpsem uuring Milano Columbus kliinikumis professor Franco Combi juures tõi päevavalgele karmi tõe - kümme päeva tuleb anda põlvele rahu ja teraapiat, seejärel ootab ees uus uuring.

Astana klubi juhtkond otsustas seepeale, et Giro d´Italial startimine on Aru jaoks välistatud. Giro algab 5. mail Sardiinia saarel Alghero linnas. Mitmenädalane paus treeningutes ei võimalda Arul maikuus tippvormis olla.

2015. aasta Vuelta võitja ja sama aasta Giro d´Italia parim noorrattur oli mõistagi löödud. Seda enam, et tänavune Giro stardib tema kodusaarelt. "Kurb, et nii läks. Viimased kuud käis ettevalmistus vaid Giro d´Italia nimel. Kahjuks rikkus üks vahejuhtum kõik plaanid," pidas Aru silmas kummi purunemise tõttu aset leidnud kukkumist. Kumm purunes treeningsõidul mäest laskudes.

"Ma ei saa siiani vasakut põlve kõverdada," kirjeldab Aru nutust olukorda. Kukkumisest on möödas juba üheksa päeva. "Isegi trepist üles minnes teeb põlv valu." Aru kukkus Alto de Monachi mäest laskudes, kiirus oli õnnetuse hetkel umbes 45 km/h. Mõned sekundid varem kihutasid ratturid 70 kilomeetrise tunnikiirusega. "Kui õnnetus juhtunuks viiv varem, siis ma ei teagi, kas saaksin teiega hetkel üldse rääkida," viitab itaallane tõsiasjale, et võinuks minna palju hullemini.

Astana juhid peavad nüüd kaardid ümber mängima ja leidma mehe või mehed, kes võiks Giro üldarvestuse kõrgete kohtade jagamisel kaasa rääkida. Vaevalt, et minnakse vaid etapivõite püüdma. Sierra Nevada treeninglaagris valmistub Giro d`Italiaks ka Tanel Kangert, kes võib praeguses olukorras silmitsi seista uue rolliga.

"Tean täpselt sama palju, kui meedias avaldatud," sõnas Kangert Delfile. "Midagi lisada pole. Meeskonna juhid kiirustades otsuseid vastu ei võta, eeldan, et mõned päevad seeditakse olukorda ja seejärel hakatakse tegutsema. Jutuajamised tiimi juhtidega seisavad alles ees."