Astana oli üks viimaseid tiime, kes oma kuus meeskonnasõidus osalevat ratturit avaldas ning täna öösel selguski, et üheks kahest väljapraagitud mehest on Rein Taaramäe. Teatavasti hakkab eestlane uuest hooajast sõitma Katjuša värvides.

Taaramäe ise kommenteeris otsust Facebooki vahendusel järgnevalt: "Kahjuks meeskonna temposõit jääb ära. Meeskond viivitas eilse õhtuni täieliku koosseisu kinnitamisega. Arvasin juba varem, et mind jäetakse kõrvale, sest kõik sõitad olid tugevad tempomehed ja heas hoos."

"Kuidas siis valik teha. Mina olen ainuke, kes uuel aastal Astana värve enam ei kaitse. Oleks olnud ülekohtune keegi teine kõrvale jätta. Ja just selle jutuga mind ka teavitati. Hea valik Astana poolt!" jätkas ta.

"Hoian kamraadidele tugevalt pöidlaid. Endal tuleb asuda kolmapäeval eraldistarti, millel seekord pikkust lausa 53 km. Vaid top10 rahuldaks, kuid selleks peab olema super päev. Siiani pole MMil top30 temposõitudel jõudnud."

"Tiitlikatel parim koht on vist Pekingi OMi 16. koht ja U23 EM hõbe, kuid üldse minu kõige väärtuslikumad kohad tempos on TdF kaks 8. kohta 2011 ja 2012 aastal, kui oli küll MMi tase, kuid eraldistart velotuuri sees on hoopis teistsugune teema ja paremusjärjestus tihti erinev kui ühepäevasõitudel. Nii et ega ma illusioone ei loo, aga eks näis, mis saab kui juba number on selja ja hoog sees," lõpetas Taaramäe.

Tänane meeskonnasõit algab Eesti aja järgi kell 20.30.