Võistluse korraldas Eesti maanteeratturite koondis andmaks meie eliitratturitele ja juunioridele võimaluse võistelda, sest kõik ühisstardid on ära jäänud või edasi lükatud suve teise poolde, kirjutab ERR Sport.

Starti kutsuti 61 sportlast. Nimekiri oli muljetavaldav, sest teiste seas startisid ka meie profid Mihkel Räim (Israel Start Up Nation), Martin Laas (Bora Hansgrohe), Aksel Nõmmela (Bingoal Wallonie Bruxelles), Norman Vahtra (Israel Start Up Nation) ja kõik Tartu2024/BalticChainCycling.com ratturid.

Kohal olid ka nimekad külalisvõistlejad Lätist, näiteks Trek Segafredo World Touri meeskonnas sõitev Emils Liepins ja maastikurattal ilma tegev Martins Blums. Veel võis leida stardinimekirjast mehed nagu Dan McLay (Arkea Samsic) ja Peeter Pruus (Torpado Süd-Tirol).

Sõideti 10,8 km pikkusel ringil, mida läbiti tugevas tuules kümme korda. Grupp lagunes küljetuules juppideks ja lõpuks jäid viimastel kilomeetritel ette Eesti valitsev grupisõidu meister Jakin, teinegi eksproff Gert Jõeäär (CFC) ja Mihkel Räim (Israel Strart Up Nation).

Eksprofid Jakin ja Jõeäär näitasid väga võimsat minekut terve sõidu ning lõpus võttis kindla esikoha lõpuspurdiga sini-must-valges sõitnud Alo Jakin.