Võidumees kirjeldab oma blogis etapi sündmusi värvikalt ja emotsiooniderikkalt:

"Finiš linnas, kus James Cook maabus 1777. Ja valge inimene astus selle mandri pinnale. Etapp ise kulges kihvtilt. Umbes kümnendal kilomeetril ründas Hasselbacher. Sain ka sappa ja veel kaks Belgia kutti. Kuskil 50. kilomeetril sai selgeks, et meid minema ei lasta. Liidrite grupp lähenes kiiresti. Lasime jala sirgu, aga ma millegipärast jäin veel tuiama väikese vahega grupi ette. Siis tegi superlükke Jass (Jaan Kirsipuu) ja ründas grupist. Saime kahekesi liikuma ja suutsime parajat vahet hoida. Kõige mägisemal lõigul 80-100 km lähenes grupp jällegi väga lähedale. Viimasel mäenukil lasi Jass minuga vahe sisse ja ütles, et paneksin üksi lõpuni. Tahtis lihtsalt testida, et kui tema gruppi tagasi läheb, siis liidrid äkki rahunevad. Kuna lõpp kulges juba siledamal maastikul ja kõva küljetuulega, võtsin tegelikult ette suhteliselt riskantse mineku. Olin juba parasjagu väsinud ka, väga ei uskunud endasse. Kuna viimane joogipunkt oli 110. kilomeetril, kuulsin seal vahe olevat 2 minutit. Sellest, et jälitajad olid rahunenud sain kõvasti jõudu juurde. Hoidsin väga head tempot lõpuni ja finišitõusu all oli vahe juba 6 minutit. Liidrid ikka loobusid täiega ja kuna ma kokkuvõttes poodiumimehi ei ohustanud, siis lasti mul minna. Viimane kilda oli väga järsk ja finiš mäe otsas. Mega tunne oli küll sellises kohas finišeerida uhkes üksinduses. Vaade oli kirjeldamatu, mis avanes ookeanile. Jass tuli rahulikult 8 possa peal ja Indrek (Kelk) oli 13."

"Veel on jäänud 2 etappi, homme 124 km, aga suht raske ja viimane päev on eraldistart 38 km. Meie eesmärgid on kuhjaga juba täidetud. Homme meist võidupretendente pole. Mina võtan rahulikult, sest täna sai energiat rohkem kui küll kaotatud. Jass ja Ints on juba mõlemad autasustamispoodiumil käinud. Neil oma bumerangid juba olemas."

Velotuuri kokkuvõttes on Oras neljas, Kirsipuu kuues ja Kelk kümnes. Poodiumikoht jääb Orasele püüdmatuks, sest vahe on eesolijaga 19 minutit. Meeskondlikult juhib Rietumu-Delfin lähimate konkurentide ees 11 tunni ja 30 minutiga.