„On tõsiselt kahju, et mingi osa meediast püüab Tartu rattarallist maalida kuvandit, nagu tegu oleks tänapäeva vastega gladiaatorite surmamängust, kust tervelt koju tagasi tulevad üksikud õnnelikud ja osavad,“ ütles võistluste direktor Indrek Kelk.

„Jah, Rattarallil kukutakse, nii nagu seda enamikel rattavõistlustel ikka ette tuleb, aga kui võrrelda kukkunute hulka või tõsisemalt viga saanute hulka osalejate arvuga, siis need numbrid ei peegelda kuidagi sõnumit, et Tartu rattaralli on ohtlik või suurte kukkunute ja vigastatute arvuga. Vastupidi, kui võrdleme osalejate arvu ja kukkunute ja vigasaanute suhtarve, siis võib kindlasti väita, et Tartu rattaralli on üks ohutumaid maanteerattavõistlusi Eestis."

Tartu rattaralli põhidistantsidel (142 km ja 63 km) osales kokku 3804 ratturit, lasteüritustel pisut üle 3500 ja profiratturite velotuuril Tour of Estonia üle 130 ratturi.

Küsitlus saadeti kõikidele selle aasta rattaralli põhidistantsidel osalenutele eile õhtul ja täna hommikuks on vastuseid laekunud ligikaudu 400 ehk üle kümne protsendi osalejatest olid küsimustiku täitnud.

Küsimusele „Kuidas hindad üldiselt osaleja ohutust 34. Tartu rattarallil?“ sai anda hinde viie palli süsteemis. 28,5% andis hindeks 5 ehk pidas rattarallit täiesti ohutuks, 49,6% hindas ohutust hindega 4. Ehk kokku hindas positiivse hindega rattaralli ohutust 78,1% vastanutest.

17,2% hindasid ohutust hindega 3, 4,5% hindega 2 ja 0,3% ehk üks vastanu pidas 34. Tartu rattarallit väga ohtlikuks ehk hindas hindega 1.

Lisaks küsiti tagasiside küsitluses ka seda, kuidas jäid osalejad rahule uue raja tähistusega. 95,3% vastanutest ütles, et rajatähistus oli väga hea või piisav. Vaid 4,7% vastas, et uut rada oleks pidanud tähistama paremini.

Uus rattaralli rada Vooremaal meeldis 90,6%-le vastanutest. Tänavust Tartu rattarallit hindasid kõike kokku võttes 80% vastanutest hindega 5, 19% vastanutest hindega 4 ja ja 1% hindega 3.

Küsimusele „Kas tuled järgmisel aastal uuesti osalema?“ vastas 100% senistest vastanutest, et „tulen kindlasti“ või „pigem tulen“.

„Korraldajatena suhtume äärmise tõsidusega osalejate tagasisidesse ja just need arvamused annavad meile suuna, kuhu peaksime liikuma tulevikus ja milliseid arenguid järgmistel Rattarallidel ellu kustuma,“ lisas Kelk.

Rattaralli nädalavahetust kroonis lisaks pühapäevastele põhisõitudele ka noore eestlase Martin Laasi suurepärane üldvõit Tour of Estonial. 34. Tartu Rattaralli esikoht läks Ukrainasse, kui võidukas oli Andri Kulik. Parim Eesti mees oli kolmas, Karlo Aia. Naiste esikoht jäi Eestisse, kui teist aastat oli võidukas Liisa Ehrberg.

Tartu Maratoni Kuubiku liidriks kerkis meeste hulgas Rait Pallo ja naistest Reeda Tuula.

Järgmine Kuubiku sarja võistlus on 9. Tartu rulluisumaraton, mis toimub 23. augustil. Enne seda võib Tartu linnas kihutavaid rattureid näha veel 6.-9. augustini toimuvatel maanteesõidu Euroopa meistrivõistlustel, kus harrastusratturitel on võimalik oma oskused proovile panna Tartu Tänavasõidus.