Põhisõidu esimese koha pärast käis tihe rebimine, kuid hooaja esimese etapi võidu viis koju Eesti olümpiakrossi meister Martin Loo ajaga 01:54:00.8, teiseks sõitis end Peeter Pruus (Torpado Südtirol), 01:54:01.0. Kolmandana ületas finišijoone Gert Jõeäär (Veloplus) 01:56:28.8 ja neljandana Josten Vaidem (Fixus) 01:57:23.8. Viiendale ja kuuendale sõitsid enda vastavalt Toomas Lepik (Astro Baltics) 01:58:39.0 ja Kirill Tarassov (Sportland Team) 01:59:55.0.

Juba alguses arendas Peeter Pruus tempot ning neljane punt - Martin Loo, Peeter Pruus, Gert Jõeäär ja Josten Vaidem rebisid varakult end teiste eest ära. „Päris kiiresti saime pundi väikseks ja püsisime enam-vähem koos kuni nö motomeeste raja lõiguni, seal nagu hakkas juhtuma. Otsustavaks said savisema pinnaga metsalõigud, kus mina ja Peeter olime siis teistest natukene kiiremad. Viimased kurvid olid juba päris ärevad, kuna Peetriga vahet sisse ikkagi ei õnnestunud saada. Aga õnneks ikka võitsin paari sentimeetriga. Eks oli õnne ja eks oli jalga ka,” rõõmustas Loo, lubades osaleda ka teistes Bosch Eesti Maastikurattasarja sõitudes.

Naistest tegi kiireima sõidu Janelle Uibokand (Sportland Bottecchia Team) ajaga 02:13:52.3, tema järel Merili Sirvel (RR Siplased / VITAX) 02:17:40.8 ning kolmanda koha saavutas Greete Steinburg (Spordiklubi Rakke Naiskond) 02:19:55.3. Esikuuikusse mahtus veel Iiris Takel (Spordipartner Racing Girls) 02:26:46.6, Maris Kaarjärv (Spordiklubi Rakke Naiskond) 02:27:42.8 ja Merilin Metsalu (A&T Sport Aducco) 02:29:58.6.

„Rada oli kohati ikka mudane, kuid kuna vihma otseselt sõidu ajal eriti kaela ei tulnud, siis oli kenasti sõidetav. Väga positiivne, et oldi arvestatud ilmaga ja sellised eriti mudasemad kohad välja jäetud, et sõitjatel oleks ikka parem liikuda,” kiitis Uibokand, kes sai tänase sõiduga Bosch Eesti Maastikurattasarja esimese võidu.

Noorte- ja matkasõidu võidu napsas endale noormeestest Matthias Mõttus (Haanja Rattaklubi), kes läbis 19 km distantsi ajaga 00:41:39.6, neidudest võitis Annabrit Prants (Spordipartner Racing Girls) lõpuajaga 00:43:39.1.

Võistkondlikus arvestuses oli täna parim Veloplus ning naiskondadest oli edukaim Spordiklubi Rakke Naiskond.

„Eelnevate päevade vihmaste ilmade tõttu pidime rada viimasel hetkel küll natuke muutma, kuid sellest hoolimata läks tänane võistlus igati kenasti ja suurt rõõmu tegi muidugi asjaolu, et saime korduvalt edasilükatud hooaja lõpuks avatud. Ratturid nautisid taas rajal olemist ja võistlusmomenti, nii et meie oleme tänase võistlusega igati rahul,” rõõmustas peakorraldaja Vahur Leemets.

Bosch Eesti Maastikurattasari jätkub kolme nädala pärast Rakkes, kus pühapäeval, 26. juulil peetakse Škoda Laagri 20. Rakke Rattamaratoni.