Kas Tartu Rattamaraton sel aastal tõesti toimub?

Jah, 23. Tartu Rattamaraton toimub tõesti päriselt! Küll aga oleme viinud sisse mitmed muudatused, et kõik osalised tunneksid end sel päeval hästi ja turvaliselt.

Mida te turvalisuse all silmas peate?

Korralduslikus mõttes on kindlasti esikohal hügieen, mis puudutab nii käte pesemist/desinfitseerimist kui ka toidujagamise ümberkorraldamist. Samuti on väga tähtsad isikukaitsevahendid, mida kannavad nii korraldajad kui ka soovi/vajaduse korral kohalviibijad. Kuna üritus toimub värskes õhus, siis üleüldist maski kandmise kohustust ei ole. Anname ka oma osalejatele infot ja nõuandeid selle kohta, kuidas üritusel viibides käituda. Eelkõige loodame ja usume, et inimesed tahavad ka edaspidi rahvaspordiüritustest osa saada ning järgivad antud nõuandeid.

Kõige olulisem, mida iga osaleja saab nii enda kui ka teiste kaitsmiseks teha – maratonile tulla ainult siis kui oled täiesti terve! Kui tunned end halvasti või suisa haigena, jää koju!

Mainisite toidujagamise ümberkorraldamist – kas süüa ikka saab?

Jah, süüa saab nii toidupunktides kui ka pärast finišeerimist. Muutunud on ainult serveerimise viis ehk toidupunktidest saab täpselt samasugust toitu nagu enne, ainult et topsidest. Topsides on nii soolase toidu kui ka magusa valik. Finišis saab endiselt suppi, leiba, juua ja midagi magusat ning toidu jagamine toimub kontaktivabalt. Söök on kandikule ära pandud ja ise enam midagi eraldi võtta ei saa.

Kas osalejabussid ikka sõidavad?

Jah, sõidavad. Muidugi paneme kõigile südamele, et kui on vähegi võimalik, siis tulge oma pere/seltskonnaga isikliku transpordiga. Kuna buss on kinnine ruum, peab bussis kandma maski! Kellel oma maski pole, saab selle bussi sisenedes bussijuhilt.

Kuidas on stardialad korraldatud?

Stardialal soovitame hoida ikkagi teistega mõistlikku vahet ning vältida võimalusel siseruumide kasutamist. Tualetti kasutades desinfitseeri enne ja pärast käsi ning järjekorras oodates hoia distantsi. Stardikoridori tasuks siseneda nii hilja kui võimalik ning hoida ka seal teiste ratturitega distantsi. Kui on soovi, võib ka stardi eel maski kanda. Kui enam maski ei kasuta, on väga oluline visata see prügikasti, mitte jätta maha vedelema!

Kui sõit on läbi – mis toimub finišis?

Kuna on tõestatud, et viirus levib kõige paremini just siseruumides, siis plaanime viia ürituse läbi nii, et inimestel siseruumidesse asja ei oleks. Finišis Tartumaa Elva Tervisespordikeskuses toimuvad sel aastal kõik tegevused õues. Diplomite väljaprinti sel aastal finišis ei ole, soovijad saavad ise kodulehelt diplomi printida. Pesemisvõimalus on ainult välikraanide all ja sauna ei saa, mis on inimeste jaoks ilmselt ebamugavam, kuid vajalik viiruse leviku tõkestamiseks.

Ainukeseks suletud ruumiks finišis on riietumistelk ning seal on seetõttu ka kohustuslik maski kanda. Kellel endal maski pole, saab maski korraldajalt.

Kas on siiski mingisugune oht, et üldise olukorra halvenedes jääb üritus ära?

Praeguses olukorras ja arvestades ürituseni jäänud aega, on väga väike võimalus, et asjad sedavõrd halvasti läheksid. Meie muidugi teeme enda poolt kõik, et üritus toimuks päriselt.

Vaid siis, kui järgime ühiselt kokkulepitud reegleid, saame näidata, et suuri rahvaspordiüritusi on võimalik korraldada ka tänastes keerulistes oludes.

Rohkem infot 23. Tartu Rattamaratoni kohta SIIN.