Šveitsi koondis oli enne tänast kohtumist Costa Rica vastu justkui ühe jalaga poolfinaalis ning vajalik miinimumtulemus suudeti kätte saada. Sellegipoolest jäädi (kaartide tõttu) kaheksandikfinaaliks ilma kahest põhimehest kaitseliinis.

Torm, vaikus, torm, vaikus

Mõlemad meeskonnad tulid hoogsalt mängima. Sveitslastel olid omad võimalused ning Costa Rica värav jäi kohtumise alguses sündimata Yann Sommeri meisterliku tegutsemise tõttu.

Esimesel poolajal jättis Costa Rica sümpaatse mulje. Eriti esimesel pooltunnil – pärast Šveitsi avaväravat oli näha, et nende mäng polnud enam sama ning passiivsus võttis võimust. Teisel poolajal tuldi uuesti jõuga peale ning saadi teenitult värav kirja. Mulle meeldis nende entusiasm. Kuigi teati, et edasi pääseda pole võimalik, siis tehti kõik, et fännidel oleks põhjust rõõmustamiseks.

88. minutil sai Šveits oma tahtmise. Veidi varem posti tabanud Josip Drmic oli täpne ning enam polnud kahtlust, kes siit alagrupist edenevad. Sellegipoolest pakkus mängu lõpp vastakaid emotsiooni. Oli penalti, siis ei olnud penaltit. Taaskord VAR! Seejärel penalti, mis oli penalti. Mängijana olen harjunud, et kohtunik teeb otsuse ja nii on, isegi kui see ei ole õiglane. Nüüd on ajad muutumas. Samas pole minu jaoks toonud ka VARi lisandumine 100%-lise õigluse väljakule...

Penalti järel, mis lendas õnnetult sisse latipõrkest ja seejärel väravavaht Sommerist, sai Costa Rica teenitud punkti ning väga vahelduva tempoga kulgenud mäng pealtvaatajate rõõmuks atraktiivse lõpu.

Mis edasi?

Juba mängu eel jälgisin huviga, kellega lähevad selle alagrupi meeskonnad vastamisi järgmises ringis. Lõpuks Brasiilia Mehhikoga ja Šveits Rootsiga. Meeskonda ootavad ees tähtsad muudatused kaitseliinis, sest kaartide tõttu jätavad mängu vahele Stephan Lichtsteiner ning Fabian Schär. Rootsi sai tugevas ning veelgi kaasahaaravama lõpu pakkunud alagrupis kuus punkti. Tuleb raske katsumus ning senine põnev MM saab jätku!