Mitmed favoriidid on välja langenud, osa pingeliste play-off-mängude ja penaltiseeriate tulemusena, teised kehva esituse tõttu alagrupiturniiril. Mitmed üllatajad on end igaveseks kirjutanud jalgpalli ajalukku rasvaste tähtedega, tuues kaasaelajatele enneolematut rõõmu.

Võtame kasvõi näiteks Horvaatia koondise edenemise sel turniiril. Täpselt 20 aastat tagasi rõõmustasid horvaadid Pariisis MM-i kolmanda koha üle. 11. juulil 1998. aastal alistasid nad kolmanda koha kohtumises hollandlased 2 : 1. Nagu teame, siis Holland sel aastal MM-ile ei kvalifitseerunud.

Mingis mõttes on ajalugu end juba korranud. Ka toona olid horvaadid argentiinlastega samas alagrupis. Siis võitis omavahelise kohtumise Argentina, kes muide kaotas veerandfinaalis just horvaatidega kolmandale kohale heidelnud hollandlastele Dennis Bergkampi viimase minuti tabamusest 1 : 2.

Jalgpallimuinasjutte teame me mitmeid, kõige hiljutisem pärineb 2016. aasta Euroopa meistrivõistlustelt, kus kogu maailm, ka eestlased, elas täiel rinnal kaasa Islandile. Igas kodus tehti koos fännidega islandlaste signatuuriks kujunenud huhi. Sel korral langes Island aga paraku alagrupimängude järel.

Milline on järgmine jalgpallimuinasjutt, millele saame kõik koos kaasa elada? Kas selleks ei võiks olla horvaatide edu tänavusel turniiril? Võib küll! Selles pole vähimatki kahtlust. Vaadetes nende mängu ja seda, kui hingestatult nad väljakul tegutsevad, võib neid kahtlemata pidada maailmameistritiitli pretendendiks.

Mis oleks, kui kõik eestlased toetaksid üheskoos Horvaatia rahvusmeeskonna teed MM-il? Või siis, kui horvaadid välja kukuvad, leiame endale uue koondise, kelle edule oma südameis hoogu anda?
Kui me ükskord oma rahvuskoondisega jõuame tiitlivõistlustele, siis me peame selleks valmis olema. Me peame olema valmis andma endast kõike, uskuma oma meeskonna võitu, koonduma meeskonna selja taha, kelle edusse me usume. Et selleks valmis olla, tuleb treenima asuda täna! Ja kohe!

Sotsiaalmeedias on loodud algatus Estonians4croatia, mis koondab kokku inimesed, et üheskoos anda jõudu Horvaatia rahvusmeeskonnale nende teel maailmameistritiitlini. Facebooki grupp ja maandumisleht Estonians4Croatia koondab kokku sotsiaalmeediasse #estonians4croatia teemaviitega tehtud postitused, et näidata, et oleme valmis koonduma ühe meeskonna taha, et aidata kaasa nende edule MM-il. Kui Horvaatia langeb välja, saab grupp ja maandumisleht uue nime uue meeskonna järgi. Ka # muutub.

Kampaania võtab üha suuremaid tuure ning kui mitte varem, siis nüüd on õige aeg pardale tulla! Jalgpalli-MM pakub igal korral kustumatuid emotsioone. Olgu need positiivsed või negatiivsed. Seekordne MM on aga eriline, sest oleme koondunud ühe meeskonna taha, et neid aidata, neile kaasa elada ja tunda end osana nende võrratust ja loodetavasti õnneliku lõpuga teekonnast ihaldatud tiitlini.

Jaga
Kommentaarid