Saksamaa ees alagrupi kolmandana lõpetanud Lõuna-Korea meeskond jõudis nüüd juba tagasi kodumaale. Incheoni lennujaamas astuti ka ajakirjanike ette. Kui võiks arvata, et Saksamaa alistamise järel on mehed kodumaal kangelased, siis kõrgete standarditega Lõuna-Koreas on asjad teisiti. Lennujaamas poseeris kogu koondis fotograafidele ning sel ajal loobiti fännide seast mängijate poole mune. Lisaks lendasid mängijate suunas ka Suurbritannia lippudega kaunistatud padjad.

Meeskond ise ei olnud ka ülemäära rõõmus ning poolehoidjate käest paluti vabandust, et alagrupist edasi ei jõutud.

“Tänan kõiki, kes täna siia tulid,“ sõnas ajakirjanike ees Tottenhami ridadesse kuuluv ründeäss Son Heung-min. “Ma palun fännide käest vabandust, et me ei suutnud ootusi täita ja alagrupist edasi jõuda. Loodan, et võit Saksamaa üle andis tulevikuks lootust. Siiski ei tõuse me selle võidu järel pilvedesse. Jätkame raske tööga.“

“Me ei tahtnud enne juulit koju tulla. See olukord valmistab pettumust. Tahan tänada kõiki fänne,“ lisas koondise peatreener Shin Tae-yong.

Kuna Lõuna-Korea koondis kaotas MM-il nii Mehhikole kui ka Rootsile, siis usutakse, et mängijad peavad minema kõik armeeteenistusse. Vastavalt seadustele peavad Lõuna-Koreas kõik 18 kuni 35 aastased mehed läbima 2 aasta pikkuse ajateenistuse. Sportlastel on võimalik heade tulemuste korral saada aga vabastus. Võit MM-il Saksamaa üle ei ole aga piisav saavutus ja seetõttu kardetakse, et ka Tottenhami 25-aastane ründeäss Son Heung-min peab koos teistega läbima ajateenistuse.

Kui Lõuna-Korea koondis jõudis 2002. aasta MM-il poolfinaali, siis sai kogu koondis sõjaväest vabastuse.

“Praeguse koondise mängijad peavad tõenäoliselt karistuseks läbima ajateenistuse. Kahjuks võib see tulevikku silmas pidades mõjutada meie koondise tulemusi,“ rääkis Lõuna-Korea tiimi poolehoidja Kim Chul-Seung USA Today'le.

Lõuna-Korea koondisel on võimalik end fännide ja riigi ees rehabiliteerida juba järgmise aasta jaanuaris, kui kavas on Aasia meistrivõistlused. Seal rahuldab Lõuna-Koread ainult võit.