Inglismaa ja Kolumbia duelli normaal- ja lisaaeg lõppes 1:1 ning lõpuks võitis Inglismaa penaltitega 4:3.

Praeguseks on juba üle 200 000 inimese allkirjastanud petitsiooni, millega nõutakse Inglismaa ja Kolumbia vahel kordusmängu. Vastavalt petitsioonile protesteeritakse Inglismaale teisel poolajal antud penalti vastu ning lisaks leitakse, et lisajal oleks pidanud jõusse jääma Carlos Bacca poolt löödud värav. Teatavasti sündis inglaste ainus värav kohtumise teisel poolajal, kui Harry Kane'i vastu tehti karistusalas viga ja Kane läks ise ka penaltit lööma. Bacca lõi värava olukorras, kus eelnevalt oli kõlanud juba kohtuniku vile, kirjutab The Guardian.

Petitsiooniga palutakse Rahvusvahelisel Jalgpalli Liidul FIFA-l need kaks olukorda üle vaadata ning seada õiglus jalule. Loodetakse, et niimoodi luuakse pretsedent Fair Play'ks. Reaalsuses ei ole Kolumbial olukorra muutmiseks mingit lootust ning Inglismaal seisab juba laupäeval ees MM-i veerandfinaal Rootsiga.

Jalgpallimaailm mäletab, et sarnaseid petitsioone on varemgi tehtud. Kõige rohkem olid need päevakorras 2010. aasta MM-i eel, kui Prantsusmaa alistas valiksarja play-off'is Iirimaa. Mäletatavasti aitas prantslasi kõvasti Thierry Henry, kes mängis tähtsa värava eel sihilikult käega.