Komitee teatas esmaspäeval, et on sügavalt nördinud meeskonna ootamatu esinemise ja kõigi mängude kaotamise üle Uruguayle, Venemaale ja Saudi Araabiale, vahendab Al-Arabiya.

Komitee lisas, et meeskonna peatreener Héctor Cúper ja mängijad kannavad „häbistava väljakukkumise” ja „autu esindamise” eest vastutust ning vastutav on ka Egiptuse jalgpalliliit.

Komitee hakkab uurima Egiptuse jalgpalliliidu liikme Magdi Abdelghani avaldusi ja tema ähvardusi paljastada kõik pärast seda, kui teda koondisega Venemaale kaasa ei võetud, sest teda süüdistati koondise varustuse varastamises.

Samuti uuritakse, kuidas Abdelghani pärast ikkagi meeskonna juurde sõitis, kui oli nende avaldustega esinenud.

Komitee uurib ka seda, miks majutati koondis Tšetšeenia pealinna Groznõisse, mis asub linnadest, kus mängud peeti, kaugel, ning miks lubati mängijate hotelli grupp näitlejaid ja ärimehi.

Uuritakse ka probleeme, mis jalgpalliliit põhjustas Egiptuse suurimale staarile Mo Salah’le, mis said alguse sellest, kui tema pilti kasutati ilma loata meeskonna lennukil, mille eraldas sponsor WE, mis on Salah’ga lepingut omava Vodafone’i konkurent.

Teine kriis Salah’ga puhkes siis, kui jalgpalliliit võttis vastu Tšetšeenia juhi Ramzan Kadõrovi õhtusöögikutse. Kadõrov austas Salah’t ja andis talle aukodakondsuse, pöörates nii Salah vastu Briti meedia.

Parlamendikomitee sõnul oleksid jalgpalliliidu ametnikud pidanud olema ettevaatlikud ega segama Salah’t sellistesse asjadesse. Komitee lubas kõiki neid möödalaskmisi uurida, tulemused avalikustada ja süüdlasi karistada.