Kui Ronaldo saabus 2003. aasta Manchester Unitedisse, siis olid karistuslöögid Ryan Giggsi pärusmaa. Ronaldo tahtis aga pakkuda midagi uut ning hakkas süstemaatiliselt oma tehnikat lihvima.

Enamasti harjutas Ronaldo karistuslööke koos Giggsi ja Wayne Rooneyga. Esmaseks sihiks võttiski portugallane tiimikaaslastest paremaks tõusmise. Kui Ronaldo tõusis Unitedi ridades parimaks, siis meeldis talle trennis lüüa karistuslööke juba kõigi nähes.

Karistuslööke tahtis ta aga harjutada parimate väravavahtide vastu. Nii ei kutsunud ta väravasse võistkonna varuväravavahte. Ta tahtis ikka skoorida Edwin van der Sar'i vastu. Enda tehnika täiustamiseks rääkis ta puurilukkudega ning uuris, mida nemad sooritusest arvasid ja mida saaks paremini teha.

Kui enne Ronaldot pandi pall enamasti paika, võeti veidike hoogu ja virutati peale, siis Ronaldo tegi ka selles vallas muutuse. Portugallane astub pallist alati loetud sammud tagasi, võtab sisse juba firmamärgiks saanud asendi ja alustab alles seejärel jooksu palli poole. Showmehena tahab ta niimoodi väravavahti ka veidike õrritada, kuid samas tahab ta igaks soorituseks maksimaalselt keskenduda.

Karistuslööke lüües jookseb Ronaldo pallile samamoodi nagu Brasiilia legendid, kes tulid hooga pallile peale ja lõid jõuga justkui pallist läbi.

Niimoodi jõuga lüües jäävad Ronaldol enda väravad tihti nägemata, kuid publiku reaktsioonist saab ta nagunii lõpptulemusest aru.

Phelani sõnul oli Ronaldo Unitedis treeningutel ka treenerite osas väga nõudlik. Kui portugallane ei olnud harjustuskorra kvaliteediga rahul, siis andis ta sellest ka juhendajatele teada. Kui kõik oli aga hästi, siis käis Ronaldo jällegi treenereid alati kiitmas.

***

-Alates 2016. aasta EM-ist on Ronaldo mänginud Portugali eest 20 korda ja löönud selle ajaga 24 väravat.

-Ronaldo on värava löönud kaheksal suurturniiril järjest. Otsa tegi ta lahti 2004. aasta EM-il.

-Ronaldo on löönud koondise eest 85 väravat, mis tähistab Euroopa rekordit.

-Ronaldo on aastate jooksul värava löönud 37 erineva koondise vastu. Kui ta suudab seda ka Uruguay vastu, siis tegemist oleks 38. riigiga.