Esimene poolaeg oli üsna sündmustevaene. Venemaa ja Egiptus mängisid võrdselt ja viik tundus esimese poolaja järel õiglane tulemus.

Venemaa suutis Mohamed Salah'i mängust isoleerida. Pärast esimest poolaega oli Salah kõige vähem pallipuuteid teinud Egiptuse koondislane.

Teisel poolajal läks aga tõeliseks tulevärgiks. Juba 47. minutil läks Venemaa juhtima tänu Ahmed Fathi omaväravale, mis oli selle turniiri viies (!) omavärav. Venemaa sai edukast algusest innustust ning 59. minutil duubeldas Denis Tšerõšev eduseisu. Kõigest kolm minutit hiljem näitas Artem Dzjuba suurepärast pallivaldamise tehnikat ja lõi Venemaa kolmanda värava.

Egiptus polnud veel alla andnud ning 73. minutil jõudis sihile Egiptuse staar Mohamed Salah, kes lõi penalti sisse. Mohamed Salah teenis ise penalti välja ka.

Rohkem Egiptuse koondis väravaid lüüa ei suutnud ning kaks kaotust tähendavad koondise jaoks kindlat kojusõitu.

Venemaa vutipidu jätkub. Matemaatiliselt on veel võimalik Venemaal alagrupis välja langeda, kuid kaks võitu ja väravatevahe +7 on sisuliselt siiski kindlustanud edasipääsu.

Jalgpalli MM-finaalturniiril lüüakse täna õhtul lahti alagrupiturniiri teine voor, kui Peterburis on vastamisi võõrustajamaa Venemaa ja Egiptus.

Juba mängu eel said fännid väikestviisi halva üllatuse osaliseks, kui metroost väljudes tervitas neid ilusa ilma asemel hoopis totaalne paduvihm. Kõigi eelduste kohaselt peaks aga kõva sadu mängu alguseks leebuma.

Mängu eel on kõigi jalgpallisõprade huulil mõistagi üks küsimus: kas Mohamed Salah mängib? Teated egiptlaste laagrist räägivad seda, et mängib - ent sama sõnum levis ka enne Egiptuse avamatši Uruguayga, kus Salah teadupoolest lõpuks platsile ei jooksnud.

MM-turniiri avamängus näitas Venemaa, et on koduseks vutipeoks korralikult valmistunud ja küttis Saudi Araabiale 5:0 sauna. Egiptus pidi esimeses mängus Uruguay vastu leppima väga valusa 0:1 kaotusega.

Venemaad peeti turniiri eel MM-i üheks nõrgemaks, kui mitte kõige nõrgemaks meeskonnaks. Venemaa koondis tõestas avamängus kriitikutele vastupidist. Venemaa koondis Saudi Araabiale sõnaõigust ei jätnud ning Deniss Tšerõševi kahe värava toel alistati Saudi Araabia 5:0.

Võiduga tõstsid võõrustajad kõvasti oma võimalusi pääseda alagrupist edasi. Lisaks kolmele punktile on meeskonnal ka väravate vahe +5. Just tänu väravate vahele ollakse tabelis eespool Uruguayst, kes võitis Egiptust 1:0.

Kindlasti loodab Venemaa koondis jätkata head sooritust ka Egiptuse vastu.

"Me valmistume mänguks, me treenime vastavalt plaanile," rääkis Venemaa jalgpallikoondise peatreener Tšertšessov mängueelsel pressikonverentsil. "Me õpime Egiptuse koondist rohkem tundma ning peaksime olema suutelised nende nõrkused ära kasutama."

"Igal meeskonnal on mängija, kellele tuleb eriliselt tähelepanu pöörata," lisas peatreener Tšertšessov. "Egiptusel on ühtne koondis, kuid me loomulikult mõistame, et Salah on nende tugevaim mängija."

"Me peame oma võidu pealt edasi liikuma," kommenteeris Tšertšessov Venemaa 5:0 võitu Saudi Araabia üle. "See on juba ajalugu. See oli hea tulemus, aga peame alustama uut mängu puhtalt lehelt."

Venemaa ja Egiptuse vahelise mängu eel ongi suurim küsimus Mohamed Salah'i tervis. Egiptuse koondise peatreener Hector Cuper ütles enne kohtumist Uruguayga, et peaaegu 100% on tõenäosus, et Salah on matši ajaks terve, kuid ründeäss vaatas mängu siiski pingilt.

Peatreener Cuper lisas pärast mängu, et usub, et Salah on järgmisteks kohtumisteks valmis. Suure tõenäosusega Salah siiski Venemaa vastu mängibki.

Egiptus suutis siiski ilma Salah'ita mängida Uruguayga vägagi võrdselt. Uruguayl oli mitmeid võimalusi mängu juhtima minna, kuid Egiptuse kaitse osutus parajaks pähkliks.

Suurepärase mängu tegi Egiptuse koondise väravavaht Mohamed Elshenawy, kes päästis mitmel korral meeskonna halvimast.

Uruguay vastu peetud mäng näitas, et Egiptus suudab kaitsta hästi, ehkki lõpuks õnnestus Uruguayl võiduvärav ära lüüa. Põhiliselt jäi Egiptusel puudu ründeteravusest, mida loodetakse parandada Mohamed Salah'i abil.

Egiptuse koondisel on vaja hädasti võitu, et oleks veel realistlik võimalus alagrupist edasi pääseda.

Venemaa ja Egiptuse kohtumine algab kell 21.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Venemaa võit 2,05

Viik 3,1

Egiptuse võit 4,1