Avapoolajad olid mõlemad kohtumises äärmiselt sündmustevaesed ja kuivad. Kuigi kolmikust oli edasipääsu jaoks väravat otsida tarvis Kolumbial, ei näidanud nad üles piisavat agressiivsust ja tahet, et Senegali väravat ohustada.

Juhtuma hakkas teisel poolajal - esmalt viis Jan Bednarek juhtima Poola, mis pani raskesse olukorda Jaapani. Jaapanlased päästis aga Kolumbia, kes mõned minutid hiljem ise Senegali vastu juhtima läks - Jaapan ja Senegal olid mõlemad nelja punkti peal väravate vahega 4:4 ning mängisid viiki ka omavahelise kohtumise, mistõttu hakati lugema saadud kollaseid kaarte: jaapanlased teenisid neid neli, senegallased kuus.

Kuigi Senegal pani mängu lõpus peale veel marulise pressi, ei õnnestunud neil enam skoori teha ning see tähendaski MM-finaalturniiride ajaloo ühte kõige napimatest väljalangemistest: Jaapan edestas neid vaid kahe vähem saadud kollase kaardi tõttu!

Kolumbia ja Jaapan ootavad nüüd oma vastast õhtusest kohtumisest Inglismaa ja Belgia vahel: kolumblased lähevad vastamisi inglaste ja belglaste alagrupi teise koha tiimiga, Jaapan võitjaga.

Seis enne viimast vooru:

Mida on kolmel meeskonnal tarvis, et edasi pääseda?

Senegalile piisab edasipääsu kindlustamiseks võidust või viigist. Kaotuse korral tuleb neil loota, et Jaapan jääb samal ajal Poolale vähemalt sama suurelt alla ning jaapanlased selle juures neist rohkem väravaid ei löö - võrdsete punktide korral tuleb esimesena mängu väravate vahe, mis on meeskondadel hetkel võrdne.

Jaapan vajab edasipääsuks vähemalt viiki. Kaotus viiks neid edasi vaid juhul, kui Senegal samal ajal Kolumbiale veel suuremalt alla jääb.

Kolumbiale tooks igal juhul edasipääsu võit; viigist piisaks neile juhul, kui Jaapan samal ajal Poolale kaotab.

Mõlemad kohtumised algavad kell 17.00.

Optibeti koefitsiendid:

Senegali võit - 4,45
Viik - 3,55
Kolumbia võit - 1,85

Jaapani võit - 2,60
Viik - 3,15
Poola võit - 2,90