Hispaania surus esimesel poolajal meeletult, kuid väravani ei jõutud. Hispaania surve oli nii suur, et nii Isco (55) kui ka Sergio Ramos (53) tegid 45 minuti jooksul mõlemad rohkem täpseid sööte kui terve Iraani koondis (49) kokku.

Kui esimesel poolajal olid Hispaania mehed kohati juba silmnähtavalt närvis, siis teise poolaja alguses saadi pinge maha. 54. minutil sai värava kirja Diego Costa, kelle jaoks see oli turniiri kolmas tabamus. Väravale andis oma panuse Iraani kaitsja Ramin Rezaeian, kes lõi palli vastu Costa jalga ja sealt läkski mänguvahend väravasse.

Seejärel hakkas ka ründama Iraan. Mitmel korral jõuti väga ohtliku olukorrani. Korra käis ka pall Hispaania väravas. Iraani mehed juba tähistasid, kuid seejärel vaadati videokohtuniku poole, kes tühistas aga suluseisu tõttu värava. Lõpuks sai Hispaania raske 1:0 võidu.

B-alagrupis on Hispaanial ja Portugalil nüüd neli punkti. Iraan on kolme silma peal. Marokol on punktiarve avamata. Viimases voorus kohtuvad Hispaania – Maroko ning Portugal – Iraan.

Enne mängu:

Avamängu järel on paremas seisus isegi Iraan, kuna neil on tabelis kolm punkti ning Hispaanial on kirjas üks punkt. Loomulikult on kahe antud meeskonna duellis soosikuks siiski hispaanlased.

MM-i avamängu eel räägiti palju Hispaania otsusest vallandada vahetult enne MM-i enda peatreener. Vaatamata nii drastilisele muutusele suutis Hispaania avamängus teha korraliku esituse ning uue juhendaja Fernando Hierro käe all saadi kirja 3:3 viik Portugaliga. Seejuures oldi kinni isegi võidus.

Kui MM-i eel oli küsimus, kes võiks kerkida hispaanlaste ründeliidriks, siis avamäng tõestas, et Madridi Atletico äss Diego Costa on valmis seda rolli täitma. Costa lõi avamängus Portugali võrku kaks palli.

Lisaks näitas hispaanlaste avakohtumine, et peatreeneri vahetamine ei ole nende meeskonna mängule väga suurt jälge jätnud. Hierro võttis töö lihtsalt üle ja ei hakanud suuri muudatusi tegema. Tundub, et asjad toimivad.

Kui avamängus oli Portugal hispaanlastele võrdväärne vastane, siis mängus Iraaniga on 2010. aasta maailmameistrid selgeks soosikuks.

Samas on omad lootused ka Iraanil. Kuna Iraanil õnnestus avamängus 1:0 üle mängida Maroko, siis seejärel hellitatakse juba lootusi ka kaheksandikfinaali pääsemise osas. Selliste lootuste täitmiseks on vaja aga hammustada vähemalt ühte suurtest. Esimesena saavad iraanlased jõudu katsuda Hispaaniaga.

Samas võib kohtumise eel tõdeda, et Iraani jaoks on juba praeguseks käimasolev MM õnnestunud. Eelnevalt on Iraan osalenud neljal MM-finaalturniiril ja selle aja jooksul oli neil kirjas ainult üks võit. Seega oli Maroko alistamine neile alles läbi aegade teiseks võiduks MM-finaalturniiridel.

Iraani ja Hispaania kohtumine algab kell 21.00. Delfi Sport toob mängu käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID

Iraani võit 17,50
Viik 6,25
Hispaania võit 1,20