Suhteliselt mitmeid võimalusi toonud, ent sellegipoolest madala tempoga kohtumises tõi rootslastele võidu nende mängujuhi Emil Forsbergi 66. minuti värav, mis sündis tänu õnnelikule rikošetile.

Küllaltki võrdsete vastaste mängus hoidsid šveitslased palli pisut enam, ent rohkem võimalusi tekkis rootslastel. Esmalt saadeti suurem osa häid šansse kõrge kaarega üle värava, kuid avapoolajal pidi Šveitsi väravavaht Yann Sommer tegema ühe väga hea tõrje. Forsbergi tabamus sündis, kui tema muidu suhteliselt ebaõnnestunud löök võttis otsustava rikošeti šveitslaste kaitsjalt Manuel Akanjilt ning maandus Sommeri süle asemel hoopis ristnurgas.

Kaotusseisu jäämise järel võttis Šveits initsiatiivi selgelt enda kätte, ent hoolimata kümnest nurgalöögist ei suudetudki lõpuks Rootsi väravalukku lahti muukida.

Šveits pidi sealjuures hakkama saama ilma oma kahe põhikaitsjata - kollaste kaartide tõttu jätsid mängu vahele nii kapten Stephan Lichtsteiner kui ka Fabian Schär.

Kaheksa parema seas lähevad rootslased vastamisi kas Kolumbia või Inglismaaga - vastast ootavad nad tänaõhtusest põnevuslahingust.

Rootslased üllatasid viimases alagrupivoorus Mehhiko 3:0 purustamisega ning "Saksamaa alagrupi" võitmisega, samal ajal kui šveitslased jäid Brasiilia järel oma grupis teiseks, edestades kindlalt Serbiat ja Costa Ricat.

Viimase vooru 2:2 viik costaricalastele võis aga Šveitsi jaoks kalliks maksma minna: nimelt teenisid selles kohtumises oma turniiri teise kollase kaardi nii äärekaitsjast kapten Stephan Lichtsteiner kui ka keskkaitsja Fabian Schär, mistõttu tuleb neil tänane kohtumine vahele jätta. Tugev ja kogenud kaitseliin on aga olnud šveitslaste trumbiks.

Rootsi koondis on samal ajal saanud alagrupis napi 1:0 võidu Lõuna-Korea üle, siis jäänud viimase sekundi väravast 1:2 alla Saksamaale ning lõpuks 3:0 mehhiklasi võitnud. Esitusi on olnud paremaid ja mitte nii häid, ent tänane play-off mäng loob uue olukorra ning esile võivad kerkida uued tähed.

Kohtumine Peterburis algab kell 17.00 ning Delfi Sport toob kõik olulised sündmused lugejateni otseblogis.

Optibeti koefitsiendid:

Rootsi võit - 3,10
Viik - 2,95
Šveitsi võit - 2,65