Inglismaa jaoks oli see sealjuures alles esimene võit penaltiseerias MM-finaalturniiril. Varem olid nad suurturniiridel seitsmest penaltiseeriast võitnud vaid ühe - 1996. aasta EM-il.

Sealjuures olid inglased juba normaalajal ühe jalaga veerandfinaalis - Harry Kane'i 57. minuti penalti järel suutis Yerry Mina seisu viigistada alles 90+3. minutil.

90 minuti mängupildi põhjal vääris edu pigem Inglismaa - kui viimased kümmekond minutit välja arvata, kui Kolumbia maruliselt viigiväravat jahtis, kontrolliti kohtumist hästi.

Lisaajal oleks justkui väljak ühele poole kaldu olnud - esimesel poolajal kontrollis mängu Kolumbia, teisel poolajal Inglismaa.

Penaltiseerias eksis esimesena inglane Jordan Henderson, kelle vastu tegi David Ospina imelise tõrje. Seejärel lõi aga Mateus Uribe latti, otsustavaks sai lõpuks aga Jordan Pickfordi tõrje Carlos Bacca vastu. Viimase ja võiduka penalti lõi inglaste poolelt sisse Eric Dier.

Veerandfinaalis läheb Inglismaa vastamisi Rootsiga.

Kuigi paljud Inglismaa fännid olid väga rahul, et meeskond viimases alagrupivoorus Belgiale kaotas ja seeläbi "nõrgemasse" tabelipoolde potsatas, seisavad inglased fakti ees: viimati suudeti jalgpalli suurturniiril mõni play-off mäng võita 2006. aasta MM-il, kui kaheksandikfinaalis David Beckhami väravast Ecuador alistati. See oli 12 aastat tagasi!

Kolumbia on samal ajal eelmise MM-i veerandfinalist, kes andis kaheksa seas lahingu võõrustajamaale Brasiiliale. Kolumblaste talisman James Rodriguez näib olevat tänase matši eel oma säärevigastusest vähemalt osaliselt paranenud ning valmis väljakule jooksma - ent kui ta seda siiski pole, näitasid alagrupimängud, et Kolumbia on ilma temata selgelt haavatav.

Inglaste eest jookseb teiste seas platsile senise turniiri parim väravakütt Harry Kane, kes lõi Tuneesiale ja Panamale kokku viis väravat.

Kohtumine Moskvas algab kell 21.00, Delfi Sport kajastab tähtsamaid sündmusi otseblogis.

Optibeti koefitsiendid:

Kolumbia võit - 4,05
Viik - 3,15
Inglismaa võit - 2,10