Portugali ja Hispaania kohtumine algas hoogsalt, kui Ronaldo teenis juba 3. minutil penalti ja viis minut hiljem portugallased ka juhtima. Hispaania jõudis viigini tänu Diego Costa 24. minuti tabamusele.

Puhkepausile läks eduseisus Portugal. 44. minutil saatis palli taas võrku Ronaldo. See tabamus läks lõpuks aga rohkem Hispaania puuriluku David de Gea hingele, kes pillas talle sisuliselt sülle tulnud palli võrku.

55. minutil jõudis Hispaania aga viigini, kui karistuslöök mängiti oskuslikult lahti ning i-le pani taas punkti Costa.

58. minutil asus juhtima juba Hispaania. Ilusa kauglöögi saatis väravasse Madridi Reali kaitsja Nacho. Matši alguses Ronaldo vastu penaltiväärilise vea teinud mehe löök tabas enne võrku maandumist mõlemat posti. Seejuures oli see Nacho esimeseks väravaks koondises.

Portugal jõudis lõpuks viigini 88. minutil. Taas oli aktsioonis Ronaldo. Esmalt teenis ta karistusala joone lähistelt karistuslöögi (vea tegi Gerard Pique) ja saatis seejärel selle veel ka otse ristnurka.

Avavooru järel on B-alagrupi liidriks Iraan kolme punktiga. Hispaanial ja Portugalil on mõlemal üks punkt ning Marokol on punktiskoor avamata.

Finaalturniiri eel loetakse Hispaaniat viie suurima soosiku sekka koos Brasiilia, Saksamaa, Prantsusmaa ja Argentinaga. Portugali koondise jaoks oleks ilmselt õnnestumiseks juba pool- või isegi veerandfinaali jõudmine. Kui rääkida meeskondadest, kes võiksid potentsiaalselt võita oma esimese MM-tiitli, siis selle nimekirja tipust leiame aga just Portugali.

Antud matši eel on ilmselt suurimaks kõneaineks ikkagi Hispaania peatreeneriameti ümber toimunu. Nimelt vallandati päev enne finaalturniiri algust peatreener Julen Lopetegui, kuna ta sõlmis Hispaania Jalgpalli Liidu eest varjatult lepingu Madridi Realiga.

Alaliidu president Luis Rubiales tõdes pressikonverentsil, et tema jaoks oli tegu vältimatu liigutusega. „Ei saa eeldada, et saame sellisest asjast teada viis minutit enne avalikustamist ega astu seejärel vastavaid samme,” põrutas Rubiales. „Võita on oluline, aga sellest veel tähtsam on õigesti käituda. Julen on hea treener ja see otsus võib meie olukorra praegu raskeks teha, aga tuleviku mõttes on see meile kasulik.”

Lopetegui juhtimisel pidas Hispaania koondis kahe aasta jooksul 20 kohtumist, võites nendest 14 ja viigistades kuus. Ühtegi kaotust hispaanlased selle ajaga ei tunnistanud.

Ameti võttis üle Madridi Reali legend ja Hispaania koondises omal ajal 89 matši pidanud Fernando Hierro.

Kuigi peatreener hispaanlastel vahetus, siis meeskond on piisavalt kogenud ja kokku mänginud, et usutavasti väga suurt jälge see nende mängule ei jäta. Nagu praeguseks on lubatud, siis väga suuri muudatusi enam tegema ei hakata, kuna aega lihtsalt ei ole.

Praegusel Hispaania koondisel on olemas nii kogenud liidrid kui ka tõusvad tähed. Tiimi selgroo moodustavad keskkaitsjast kapten Sergio Ramos, tema kõrval koha sisse võttev Gerard Pique, äärekaitsja Dani Carvajal, väravavaht David de Gea, poolkaitsja Sergio Busquets ja ründavad poolkaitsjad David Silva ja Isco. Tipuründajana hakkab ilmselt vastaseid kollitama Diego Costa.

Tasub meentada, et 2010. aasta MM-tiitli ning 2008. ja 2012. aasta EM-tiitlitega on Hispaania viimase kümnendi üks stabiilsemaid tiime. 2014. aasta MM-il piirduti küll alagrupiturniiriga ning 2016. aasta EM-il kaheksandikfinaaliga, kuid viimase aja kohtumised on näidanud, et Hispaania on selgelt tõusuteel.

Portugal on avamänguks Hispaaniale igati vääriline vastane. 2016. aasta EM-tiitliga täitus Portugali ässa Cristiano Ronaldo üks suuri unistusi ehk soov võita tiitel ka rahvuskoondisega. Ronaldo on endiselt terav ning teda abistavate meeste ring on viimase ajaga isegi tugevnenud.

Endiselt on tähtsas rollis kogenud keskkaitsja Pepe, väravavaht Rui Patricio ja poolkaitsja Joao Moutinho, kuid aina enam tõstavad pead ka uued ässad. Eriti tasub silma peal hoida sellistel ründavatel mängijatel nagu Bernardo Silva, Andre Silva ja Goncalo Guedes.

Hispaania ja Portugali kohtumine algab kell 21.00. Delfi Sport toob matši käigu lugejateni otseblogi vahendusel.

OPTIBETI KOEFITSIENDID
Portugali võit 4,00
Viik 3,15
Hispaania võit 2,10