Euroopa klubivutis räägitakse ikka viiest suurest liigast ehk Inglismaast, Hispaaniast, Saksamaast, Itaaliast ja Prantsusmaast. Sel korral riisusid just nemad koore.

Nüüd ongi käes olukord, kus 16 seas mängivad hispaanlaste FC Barcelona, Madridi Real, Madridi Atletico ja Valencia, inglaste Manchester City, Liverpool, Londoni Chelsea ja Tottenham, itaallaste Torino Juventus, Napoli ja Atalanta, sakslaste Müncheni Bayern, RB Leipzig ja Dortmundi Borussia ning prantslaste PSG ja Lyon.

Seejuures saatis otsustavatel hetkedel edu just nende suurriikide klubisid. C-alagrupis seljatas Atalanta võõrsil 3:0 ukrainlaste Donetski Šahtari. Nelja vooru järel oli Atalantal kirjas ainult üks punkt ning tundus, et Manchester City kõrval selgitavad teise edasipääseja Šahtar ja horvaatide Zagrebi Dinamo. Lõpuks tõmbasid kõige pikema kõrre aga itaallased.

Vastupidiselt avalikkuse ootustele läksid asjad H-alagrupis. Seal langes konkurentsist eelmise hooaja poolfinalist Amsterdami Ajax. Viimase vooru eel juhiti veel gruppi, kuid otsustavas mängus kaotati koduväljakul 0:1 hispaanlaste Valenciale. Nii langeti Valencia ja Chelsea järel kolmandaks.
FILE PHOTO: Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Valencia

Ise tulistas endale jalga aga venelaste Peterburi Zenit, kui G-alagrupis kaotati 0:3 varasemalt edasipääsulootused kaotanud Lissaboni Benficale. Kuna Lyon viigistas samal ajal 2:2 RB Leipzigiga, siis läksidki edasi prantslased ja sakslased.

Võimalikest edasipääsejatest oli viimase vooru eel kõige keerulisem seis austerlaste Red Bulli Salzburgil, kes vajas võitu tiitlikaitsja Liverpooli üle. Inglased võtsid lõpuks võõrsil oma ja vormistasid 2:0 võiduga ikkagi edasipääsu.

Tasub meenutada, et eelmisel hooajal jõudsid 16 parema sekka seitsme riigi klubid. Viie suure kõrval olid toona kaheksandikfinaalis hollandlaste Ajax ning portugallaste FC Porto.

Hooajal 2017/18 oli seltskond veelgi kirjum. Viie suurriigi kõrval olid 16 seas türklase Besiktas, portugallaste Porto, šveitslaste Basel ja ukrainlaste Šahtar. Veel aastajagu varem olid kaheksandikfinaalis portugallaste Benfica ja Porto.

2015/16 olid viie suure kõrval kohal ukrainlaste Kiievi Dinamo, belglaste Gent, hollandlaste PSV Eindhoven ja venelaste Zenit.

Seega võib tänavuse hooaja kohta öelda, et publik saab näha kõige rikkamate ja võimsamate jalgpalliriikide totaalset võimutsemist.