Seekordsetesse Meistrite liiga poolfinaalidesse on aga jõudnud ka meeskond, kes püstitas eelmisel aastal jalgpallimaailmas puhaskasumi maailmarekordi.

Reuters teatas aprilli alguses, et Tottenhami jalgpallimeeskonna puhaskasum pärast maksude tasumist oli eelmisel aastal koguni 130 miljonit eurot. Tegemist on suurima kasumiga, mida mõni jalgpallimeeskond kunagi kokku saanud.

Esialgu ennustati, et rekordi võtab enda nimele Liverpool 115 miljoni euro suuruse kasumiga, kuid Tottenham suutis need numbrid üle lüüa.

Mis tõi Tottenhamile eelmisel aastal majanduslikku edu? Esiteks suudeti edukalt rahaks teha mitu mängijat. Teiseks mängiti kodumänge Wembley staadionil ehk õnnestus müüa rohkem pileteid (340 000 tavapärasest rohkem). Kolmandaks tehti edukas hooaeg Meistrite liigas ning neljandaks ei ostetud eelmisel suvel ühtegi uut mängijat. Tegemist oli Premier League'i ajaloos samuti märgilise tähisega.

Nii on Tottenham sel hooajal suutnud edukalt tõestada, et suuri tulemusi võib saavutada ka olukorras, kus mängijate ostmiseks ei tehta suuri kulutusi ning samal ajal teenitakse hoopis kasumit.

Samamoodi hoitakse ka mängijate töötasusid kontrolli all. Näiteks võrreldes Manchester Unitediga on nende palgafond poole väiksem.