Eelkõige on Guardiola edukas olnud koduliigades. Barcelona juhendajana võitis ta nelja hooajaga kolm Hispaania meistritiitlit. Bayerni eesotsas võitis ta kõigil kolmel aastal. City'ga on ta seni võitnud kahest aastast ühel. On üsna korralik võimalus, et käimasoleva hooaja lõpuks on see number kolmest kaks. Kui nii peaks minema, siis on Guardiola võitnud kümnest võimalikust liigatiitlist koguni kaheksa.

Meistrite liigas on katalaan seni treenerina triumfeerinud kahel korral. Esimene tiitel tuli tema esimesel Barcelonas veedetud hooajal ehk 2008/09 ning teine kolmandal Barcelona hooajal ehk 2010/11. Toona tundus, et Guardiola geniaalsusel ei ole piire. Loomulikult aitas sellele paljuski kaasa ka Lionel Messi meistriklass. Teel 2010/11 hooaja finaali murti poolfinaalis Madridi Real võõrsil maha 2:0. Nagu Suurbritannia ajaleht The Guardian välja toob, siis see on jätkuvalt viimaseks suureks Meistrite liiga matšiks, mille Guardiola on suutnud võõral väljakul võita. Suurteks mängudeks kvalifitseeruvad siinkohal veerand- ja poolfinaalid.

Edasi on Guardiola teekond katkenud neljal korral poolfinaalis (2012 Barcelonaga, 2014-2016 Bayerniga), korra veerandfinaalis (2018 ManCity'ga) ning korra kaheksandikfinaalis (2017 ManCity'ga). Tänavu on jõutud taas veerandfinaali, kus avamängus jäädi võõrsil 0:1 alla Tottenhamile.

Praeguseks ongi Guardiola suurtes euromängudes (Meistrite liiga veerand- ja poolfinaalides) võõrsil võiduta kümnes kohtumises järjest. Nagu tõdeb The Guardian, siis Guardiola kipub sellistes mängudes liialt üle mõtlema ja seetõttu saadab ta tihti väljakule koosseise, mida ta reeglina ei kasutaks. Ta kasutab mängijaid harjumatutes rollides või läheb temale mitte omaselt mängima kaitsvamate meestega. Tottenhamiga peetud lahingu puhul on suurimaid küsimusi tekitanud Ilkay Gündogani kasutamine keskväljal Fernandinho kõrval. Vigastatud Bernardo Silva asemel oleks võinud põhikoosseisus kasutada hoopis Kevin de Bruynet. Guardiola läks välja aga konservatiivsemale lahendusele.

Viimast mõttearendust toetab ka fakt, et tegelikkuses on omavahelistes mängudes viimasel ajal tunduvalt edukam olnud ManCity. Kui võtta ette Tottenhami ja ManCity viimased 17 omavahelist kohtumist, siis Londoni klubile oli see alles teiseks võiduks. ManCity on võitnud koguni 11 matši, lisaks on neli mängu jäänud viiki. Eurosarjas on Manchesteri suurklubil aga üldse kaasmaalaste vastu kehvasti läinud. Kaotatud on kõik viis omavahelist duelli.

Guardiola suured Meistrite liiga võõrsilmängud alates 2012. aastast:

Veerandfinaal 2012: AC Milan – FC Barcelona 0:0
Poolfinaal 2012: Londoni Chelsea – FC Barcelona 1:0
Veerandfinaal 2014: Manchester United – Müncheni Bayern 1:1
Poolfinaal 2014: Madridi Real – Müncheni Bayern 1:0
Veerandfinaal 2015: FC Porto – Müncheni Bayern 3:1
Poolfinaal 2015: FC Barcelona – Müncheni Bayern 3:0
Veerandfinaal 2016: Lissaboni Benfica – Müncheni Bayern 2:2
Poolfinaal 2016: Madridi Atletico – Müncheni Bayern 1:0
Veerandfinaal 2017: FC Liverpool – Manchester City 3:0
Veerandfinaal 2019: Tottenham – Manchester City 1:0