Barcelonal ei jäänud selles olukorras aga muud üle ning tuli tunnistada, et legendaarne ründetrio MSN (Messi, Suarez, Neymar) on lagunenud. Brasiillase eest saadi maailmarekordilised 222 miljonit eurot.

Loomulikult tahtis Kataloonia suurklubi koheselt tõestada, et nad on ikkagi tõsised tegijad ja nemad on turul need, kes ikka ostavad. Tulemuseks oli Ousmane Dembele hankimine 105 miljoni euro eest. 2018. aasta jaanuaris saadi kätte ka peamine sihtmärk ehk Liverpoolist toodi 120 miljoni euro eest Philippe Coutinho. Reaalsuses ei ole Dembele ja Coutinho suutnud neile pandud lootusi täielikult täita ja kumbki ei olegi uus Neymar, kuid tundub, et praeguseks on Barcelonas kõik siiski nii hästi paika loksunud, et nüüdsest PSG mehest enam puudust ei tunta.

Raske on Neymarist ka puudust tunda. Seda lihtsalt põhjusel, et Messi on jätkuvalt tõelises tippvormis. Brasiillase puhul räägiti ikka, et tegelikkuses ei soovi ta argentiinlase kõrval teist viiulit mängida. Vaadates Messi praegust mänguvormi, siis ilmselgelt oleks Neymar Barcelonas jätkuvalt mees nr. 2.

Pärast Liverpooli kallal tehtud hävitustööd on Messi kontol nüüd 600 FC Barcelona särgis löödud väravat. Tabamuste arv kasvab varasemaga samas tempos ja seda ka olukorras, kus ründaja mänguminuteid on aina hoolikamalt valima hakatud.

Ilmselgelt jõuab vanus ka Messile järele ning 31-aastasena tuleb ka temal võtta aeg-ajalt kergemalt. Sel hooajal on Barcelona pidanud 55 kohtumist ning Messi on neist algkoosseisus alustanud 39 korda. Tegemist on tema jaoks rekordmadala näitajaga alates hooajast 2008/09.

Eelkõige on Messi puhkust võtnud just hooaja kõige tähtsamaid mänge silmas pidades. Vastav kokkulepe sõlmiti juba hooaja alguses peatreener Ernesto Valverdega. Meistrite liiga otsustavateks mängudeks ongi Messi ülimalt teravas hoos. Aprillis pidas Barcelona kaheksa kohtumist ning Messi alustas neist algkoosseisus ainult neljal. Lisaks jättis ta Argentina koondisesse minemata kolmes koondiseaknas.
Lisaks tuleb meeles pidada tõsiasja, et Barcelona tänavuse hooaja tiitlijanu on üüratult suur. Viimati võideti Meistrite liiga hooajal 2014/15. Seega on küll viimasest trofeest möödas ainult neli aastat, kuid siinkohal tuleb lisada, et vahepealsed kolm tiitlit on läinud kõik nende suurele rivaalile Madridi Realile. Nii on ka käes olukord, kus viiekordne maailma parim jalgpallur Cristiano Ronaldo on ka viiekordne Meistrite liiga võitja. Viiekordne maailma parim jalgpallur Messi on Meistrite liiga võitnud aga neljal korral.