Liverpoolis loeti 25-aastast brasiillasest ründavat poolkaitsjat võistkonna parimaks mängijaks, kuid temast ei räägitud kui maailma ühest parimast mängijast. Coutinho lahkumise järel on särama löönud Mo Salah täht. Tema on paljude hinnangul nüüd Cristiano Ronaldo ja Lionel Messiga ühe kategooria tegija.

Coutinho on aga Barcelonas üks paljudest staaridest, kes on Messi varjus. Kataloonias sai brasiillane tähistada küll Hispaania meistritiitlit, kuid Liverpool jõudis vastu ootusi klubijalgpalli kõige tähtsama mänguni ehk Meistrite liiga finaali.

Barcelonal on küll jätkuvalt ühe Euroopa klubijalgpalli valitseja kuvand, kuid näiteks viimasest seitsmest (koos tänavuse aastaga) Meistrite liiga finaalist on mängitud ainult ühes - 2015. aastal, kui esikohamängus alistati 3:1 Torino Juventus.

Liverpooli juhendaja Jürgen Klopp loodab, et Coutinho ei kahetse talvist klubivahetust ja tunneb end uues keskkonnas hästi. “Loodetavasti ta ei kahetse midagi. Ma ei ole kunagi öelnud, et oleme temata tugevamad, kuna ta on tipptasemel mängija,“ sõnas Klopp hiljuti.

Vastavalt Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA reeglitele ei tohtinud Coutinho sel hooajal Meistrite liigas FC Barcelona eest enam mängida. Seetõttu on brasiillasel justkui õigus ka Liverpooli poolt võidetud Meistrite liiga medalitele.

Vastavalt reeglitele saab Meistrite liiga võitjaks tulnud meeskond 40 medalit. Coutinho mängis alagrupiturniiril Liverpooli eest viis kohtumist ja lõi viis väravat. Seega on ta mängijana panuse andnud ja medalit justkui väärt. Lõpuks otsustab aga Klopp, kes on need 40 meest, kes medali saavad.