Meistrite liiga finalistidest on Liverpool kahtlemata nimekam ning nemad lähevad mängule vastu ka kerge soosikuna. Võidu korral kerkiksid nad läbi aegade edukuselt kolmandaks meeskonnaks Meistrite liigas.

Liverpool on seekordses finaalis jahtimas klubi kuuendat trofeed Euroopa kõige tugevamas klubisarjas. Finaalis mängitakse kokku üheksandat korda. Viie võidu peal on praegu veel ka Müncheni Bayern ja FC Barcelona. Neist esimene on mänginud kümnes ja teine kaheksas finaalis.

Kui Liverpoolil õnnestuks seekorde finaal võita, siis tõuseksid nad võitude arvult üksinda kolmandaks. Neist eespool on veel ainult Madridi Real 13 ja AC Milan seitsme tiitliga.

Meistrite liiga ajaloo edukaimad klubid enne tänavust finaali:


1. Madridi Real – 13 võitu, 16 korda finaalis
2. AC Milan – 7 võitu, 11 korda finaalis
3. Müncheni Bayern – 5 võitu, 10 korda finaalis
4. FC Liverpool – 5 võitu, 8 korda finaalis
5. FC Barcelona – 5 võitu, 8 korda finaalis
6. Amsterdami Ajax – 4 võitu, 6. korda finaalis

Tottenham mängib Meistrite liiga finaalis aga esmakordselt. Ajalooliselt ei ole Londoni klubidel selles sarjas eriti hästi läinud. Euroopa suurlinna on seni läinud ainult üks Meistrite liiga trofee. Sellega sai 2012. aastal hakkama Londoni Chelsea.

Tottenhami finaali jõudmine tähendab lisaks seda, et tegemist on alles neljanda korraga, kui esikohale on mängimas mõni Londoni klubi. Chelsea on lisaks 2012. aasta võidule finaalis mänginud ka 2008. aastal. Londoni Arsenal oli esikohasmängus kaotajaks 2006. aastal. Sellega Londoni klubide suured mängud ka piirduvad.

***

Seekordset Meistrite liiga finaali on võõrustamas Madridi Atletico kodustaadion Wanda Metropolitano. Kokku mahutab areen 67 800 inimest. Madridi on reisimas koguni 70 000 inglast. Praeguseks on selge, et vähemalt 20 000 neist jäävad mängupiletita. See kõik on Hispaania pealinnas külvamas aga hirmu.

Ajalehe Marca esikaanel ilutseski juba sõna HIRM. Nimelt kardavad kohalikud pubiomanikud, et inglased hakkavad purjutamise kõrval massiliselt märatsema ja lõhkuma. Tõenäoliselt ka kaklema.

Kohalik baariomanik kurtis Marca veergudel, et neil oli raskusi juba 100 serblasest korvpallifänniga, kes tulid hiljuti Euroliiga kohtumisele. Nii teataski üks kohalik baariomanik, et neljapäevast pühapäevani on neil tavapärase ühe turvamehe asemel tööl kaheksa turvameest. Säärase suurenenud turvaprogrammiga lähevad inglastele vastu sisuliselt kõik kesklinnas asuvad baarid.

Samas voolab raha kenasti hispaanlastest ärimeeste taskutesse. Ühe pubiomaniku sõnul kulub neil nädalas tavaliselt kaks vaati õlut. Sel nädalal on aga arvestatud, et ühes päevas müüakse läbi vähemalt kolm vaati õlut.