Kuigi Premier League'i on viimase 15-20 aasta jooksul peetud kõige kõrgema keskmise tasemega jalgpalliliigaks, on Meistrite liigas Inglisma klubid viimase kümne aasta jooksul esinenud pettumustvalmistavalt: enne Liverpooli mullust finaalijõudmist oli viimane Premier League'i tiim finaalis 2012. aastal, kui Chelsea sinna mõneti ootamatult jõudis ning lõpuks ka ihaldatud karika võitis.

Kui vaadata aga veerandfinaali jõudnud klubide arvu, on selge, et Chelsea võit 2012. aastal oli pigem erandiks: 2013. ja 2015. aastal jäid Inglise meeskonnad kaheksa parema seast sootuks kõrvale, aastatel 2012-2017 jõudsid kuue hooajaga Meistrite liiga veerandfinaali vaid viis Inglismaa meeskonda. Näiteks Hispaania klubisid oli selle perioodi jooksul veerandfinaalis koguni 17 (!), Saksamaa saldoks oli 10 ning isegi Prantsusmaal 7.

Viimastel aastatel on hakanud aga trend muutuma: eelmisel hooajal olid Meistrite liiga veerandfinaalis nii Liverpool kui Manchester City, kes seal omavahel vastamisi läksid, tänavu on kaheksa parema seas aga kõik neli Inglise klubi, kes alagrupiturniiri alustasid. Viimati saadi sellise saavutusega hakkama kümme aastat tagasi- nii 2008. kui 2009. aastal jõudsid kaheksa sekka nii Arsenal, Liverpool, Manchester United kui Chelsea. Sealjuures pole ühegi teise jalgpalliriigi klubid suutnud kunagi Meistrite liiga veerandfinaalidesse neljakesi korraga jõuda.

Märkimisväärne on ka tõsiasi, et veerandfinaalidest leiame FC Porto ja Amsterdami Ajaxi näol tänavu koguni kaks klubi, kes ei mängi traditsioonilise käsitluse kohaselt Euroopa viies tippliigas (Inglismaa, Hispaania, Itaalia, Saksamaa, Prantsusmaa). Viimase 20 aasta jooksul on seda varem juhtunud vaid korra, kui 2012. aastal üllatasid kaheksa sekka jõudmisega Küprose klubi APOEL ning portugallaste Benfica.

Meistrite liiga veerandfinaalpaarid loositakse meie aja järgi homme kell 13.00.