Tabeli kolm esimest riiki Hispaania, Inglismaa ja Saksamaa puhul tähendas reform, et neljas meeskond ei pidanud enam play-off'i mängima. Suurematest riikidest võitiski muudatustest enim just Itaalia, kes sai ühe Meistrite liiga koha juurde ja lisaks ei pidanud ka neljas tiim play-off'i mängima.

Nii said itaallastest põhihooajale koha nende parim klubi Torino Juventus, nende viimase aja paremuselt järgmised ehk Napoli ja AS Roma ning neljanda võistkonnana Milano Inter. 2010. aastal Meistrite liiga võitnud Inter oli viimati saanud sarjas kaasa lüüa hooajal 2011/12.

Kui loosimise järel tundus, et Juventus ja Roma pääsevad alagrupist ilmselt hõlpsasti edasi, siis Inter ja Napoli sattusid üsnagi keerulistesse gruppidesse. Vastupidiselt mõningastele ootustele alustasid Inter ja Napoli aga Meistrite liiga hooaega vägagi bravuurikalt ja tugevates alagruppides oldi viimase vooruni olukorras, kus edasipääs sõltus neist endist ja pigem oldi isegi soodsas olukorras.

Lõpuks suutsid aga mõlemad enda korraliku seisu maha mängida ja selleks hooajaks on nende Meistrite liiga teekond läbi. 16 parema sekka on küll koha juba taganud Juventus ja Roma, kuid teisipäeva õhtuga sai selgeks, et itaallaste suurt ja massilist tagasitulekut Euroopa tugevaima klubisarja tippu peab veel ootama.