Inglismaa tippklubid panustasid lõppenud suvel koosseisude täiendamisesse meeletul hulgal raha. Eelkõige tegid sammu edasi Manchesteri tipptiimid United ja City. Inglaste lootustest rääkides tulebki eelkõige just esile tõsta nimetatud kahte klubi.

Vaadates aga seniste mängude kulgu, siis ei saa kuidagi maha kanda ka Londoni Chelsea ja Tottenhami lootusi. Kui mõlema kohal võis olla hooaja eel mõningaid küsimärke, siis seniste mängudega on tõestatud, et ollakse sama head nagu mullu.

Võrreldes eelmise hooajaga on ka Tottenham tänavu Meistrite liigat tunduvalt tõsisemalt võtmas. Nende tõelise taseme näeb ära kahes järgmises voorus, kus tuleb kohtuda Madridi Realiga. Chelsea sai juba ülimalt magusa võidu kätte – võõrsil alistati 2:1 Madridi Atletico.

Praeguseks ongi ManCity, ManU, Chelsea ja Tottenham võitnud kamba peale Meistrite liigas kaheksast kohtumisest kaheksa. Ainsa inglaste tiimina ei ole Euroopa tippsarjas oma mängumootorit käima saanud veel Liverpool. Kui teised muudkui võidavad, siis Liverpool on pidanud leppima viigiga nii Sevilla kui ka Moskva Spartaki vastu. Siiski on edasipääsu mõttes kõik endiselt nende endi kätes ning kahes järgmises matšis tuleb selg prügiseks teha Sloveenia meistril NK Mariboril.

Tõehetk saabub inglaste jaoks tõenäoliselt ikkagi kevadel. Kui teised Euroopa suurliigad lubavad oma võistkonnad ka kergele talvepuhkusele, siis Premier League'is on jõulude ja uue aasta paiku kõige tihedam mänguperiood. Kui Inglismaa tipptiimid tulevad sellest perioodist edukalt läbi, siis on ka kevadel Euroopa kõige tugevamas klubisarjas kõik võimalik.

Inglased olid Meistrite liigas teenäitajaks aastatel 2005 kuni 2012 (Chelsea võitis toona küll tiitli, kuid inglaste võim oli juba kahanemas) ning tänavuse hooaja algus annab alust arvata, et FC Barcelona, Madridi Real, PSG, Müncheni Bayern, Madridi Atletico ja Torino Juventus peavad tiitlit jahtides inglastega ülimalt tõsiselt arvestama.

Inglaste tabeliseisud 2. vooru järel:

A-alagrupp: 1. Manchester United 6 punkti, 2. FC Basel 3, 3. Moskva CSKA 3, 4. Lissaboni Benfica 0.

C-alagrupp: 1. Londoni Chelsea 6 punkti, 2. AS Roma 4, 3. Madridi Atletico 1, 4. Qarabag 0.

E-alagrupp: 1. Sevilla 4 punkti, 2. Moskva Spartak 2, 3. Liverpool 2, 4. Maribor 1.

F-alagrupp: 1. Manchester City 6 punkti, 2. Donetski Šahtar 3, 3. Napoli 3, 4. Feyenoord 0.

H-alagrupp: 1. Madridi Real 6 punkti, 2. Tottenham 6, 3. APOEL 0, 4. Dortmundi Borussia 0.