Interi tänavuse hooaja edukast algusest rääkides on loomulikult palju tähelepanu saanud Manchester Unitedist 80 miljoni euro eest ostetud Romelu Lukaku, kuid suuremat tunnustust tuleb jagada peatreener Antonio Contele. 50-aastane endine Juventuse, Itaalia koondise ja Londoni Chelsea juhendaja on ilmselgelt suutnud Interisse sisse puhuda uue elu.

Conte erinevad ründeduod

Conte käe all mängivad meeskonnad paistavad ikka silma energilise mängustiiliga. Lisaks on itaallasel kalduvus kasutada kahte ründajat. Juventuse esimestel aastatel kombineeris ta edukalt kolmiku Mirko Vucinici, Fabio Quagliarella ja Sebastian Giovinco vahel. Hooajal 2013/14 võttis ta jackpoti Carlos Teveze ja Fernando Llorentega.

2016/17 Londoni Chelseat Inglismaa meistriks tüürides moodustas Conte eduka koosluse Diego Costast ja Eden Hazardist. Costaga aset leidnud tüli järel ei suutnud Conte brasiillasele väärilist asendajat leida ning ka itaallase pidu sai sellega läbi.
Antonio Conte on pannud Milano Interi taas edukalt mängima.

Nüüd on Conte suutnud Interis moodustada suureprase ründeduo 26-aastasest Lukakust ja 22-aastasest argentiinlasest Lautaro Martinezest. Juba praegu nimetatakse neid Euroopa üheks halastamatumaks duoks. Sel hooajal on esimesel kirjas 9 ning teisel 7 tabamust. Kui kahepeale on löödud 16 väravat, siis kasvavast teineteisemõistmisest annab aimu tõsiasi, et viimase viie kohtumisega on nendest väravatest tulnud koguni 10. Nii ei tunne enam keegi puudu endisest kaptenist Mauro Icardist, kes saadeti laenulepingu alusel PSG-sse.

Itaalia liigas ongi Inter hingamas suursoosikule Torino Juventusele kuklasse. Juventusel on 11. vooru järel koos 29 silma. Inter on 28-ga teine. Meistrite liigas proovib Inter F-alagrupis anda tõsist lahingut FC Barcelonale ja Dortmundi Borussiale.

F-alagrupi tabeliseis kolme vooru järel: 1. Barcelona 7 punkti, 2. Dortmundi Borussia 4, 3. Milano Inter 4, 4. Praha Slavia 1.

Interi edasipääsu seisukohast saab olema ülioluliseks kohtumiseks täna võõrsil peetav matš Dortmundiga.

Barcelonast tulev oht

Nii ongi Inter justkui taas päris suurte poiste mängumaal. Siiski soovitavad eksperdid nende kiitmise osas tuure maha võtta. Nimelt leitakse, et Milano klubi mängib juba praegu oma maksimaalse võimekuse lähedal ning nad ei ole võimelised enam väga palju juurde panema. Samas näiteks nii nende koduliiga suurim rivaal Juventus kui ka Meistrite liigas nendega ühte alagruppi kuuluv Barcelona võivad veel taset tõsta.

Ühte tuleb aga Milanos veel karta. Nimelt usutakse, et peagi tuleb Barcelona nende koosseisu rüüstama. Kataloonias on aina enam kasvamas veendumus, et Martinez täidab peagi Barcelona Luis Suarezest tühjaks jääva koha.

Nendele kuulujuttudele annab hoogu juurde tõsiasi, et Martinez ja Lionel Messi on Argentina koondises moodustanud suurepärase ründeduo. 22-aastane Martinez on praeguseks Argentina koondises pidanud 15 kohtumist ning löönud koguni 9 väravat.

Milanos aga loodetakse, et Lukaku ja Martinez veavad nende ründeliini koguni järgmised 10 aastat. Interi tegevjuht Giuseppe Marotta ongi igatahes väitnud, et ükski nende mängumees ei ole müügiks.