Arsenali meeskond on tänaseks Valencia toetajate tegevuse avalikult hukka mõistnud. Londoni politsei sõnul ühtegi arreteerimist Emirates staadionil rassismijuhtumite tõttu ei toimunud, kuid nad on teadlikud videost, millel kahetsusväärsed teod jäädvustatud olid, vahendab BBC Sport.

"Mõistame sellise käitumise täielikult hukka," ütles Arsenali pressiesindaja. "Sellel pole kohta ei ühiskonnas ega jalgapllis. Töötame selle kallal koos Valenciaga ning julgustame fänne intsidentidest teavitama ning andma tunnistusi, et saaksime taolistele juhtumitele efektiivselt reageerida."

Küll aga arreteeriti neljapäeva õhtul mängu ajal kuus Valencia fänni solvava kõnepruugi ja alkoholiga seotud vahejuhtumite tõttu.

Valencia klubi president Anil Murthy lubas rassistlikult käitunud fännid enda toetajate ridadest eemaldada. "Jalgpallis pole kohta rassismile ega vägivallale," kirjutas ta reedel Twitteris.

Mõned tunnid varem avaldas Valencia klubi pressiteate, milles öeldakse, et natsitervitused ja ahviliigutused olid Londonisse kaasa reisinud fännide "isoleeritud juhtumid" ega "esinda kuidagi moodi Valencia fännide vaateid".

Jalgpallis rassismi vastu võitlev organisatsioon Kick it Out nõuab avalikult süüdlaste väljaselgitamist ning nende kõige karmimal moel vastutusele võtmist.

Arsenal võitis Euroopa liiga poolfinaali avakohtumise 3:1.