Drogba värav sündis esimese poolaja üleminutil, kuid Ramiresi sööt karistusalas läbi Barcelona kaitsjate jooksis ning Elevandiluuranniku mängumehel ei jäänud muud teha, kui tabamus kirja saada.

Chelsea suutis värava puhtana hoida. See tähendab, et Barcelona vajab koduväljakul edasipääsemiseks kindlasti võitu. Kui Chelsea peaks Camp Nou staadionil värava lööma, vajaksid tiitlikaitsjad siis edasipääsuks juba kolme tabamust.

Chelsea peatreener Roberto Di Matteo on kinnitanud, et keskkaitsja David Luiz peab vigastuse tõttu mõlemad poolfinaalmängud Barcelona vastu vahele jätma. Koduliigas kolmemängulist võistluskeeldu kandev Branislav Ivanovic võib eurosarjas aga osaleda.

Barcelona poolel on heaks uudiseks, et nii Dani Alves kui Gerard Pique on reievigastusest taastunud. Londonisse ei reisinud aga sama vigastuse käes vaevlev Seydou Keita. Juba pikalt on eemal David Villa ja Eric Abidal.

"Olen väga optimistlik, sest viimased kuus nädalat oleme hästi mänginud. Barcelona vastu vajame kahte ideaalset mängu. Lahing tiitlikaitsja vastu on minu jaoks tõeline taktikaline väljakutse," teatas pressikonverentsil Di Matteo.

Barcelona peatreener Pep Guardiola pidi pressikonverentsil vastama küsimusele, kas ta juhendab järgmisel hooajal juba Chelseat. "See kõik on üks suur fantaasia. Ma olen Barcelona treener, Chelseal on aga hea juhendaja olemas, kes on viinud meeskonna väga heade tulemusteni," vastas Guardiola.Chelsea vs Barcelona numbrites

Chelsea ja Barcelona on mõlemad jõudnud Meistrite liigas viimase 9 hooaja jooksul poolfinaali kokku kuuel korral. Omavahel on tugevaimas eurosarjas kohtutud kümme korda, mõlema klubi arvel on kolm võitu, kolm kaotust ja neli viiki.

Chelsea püsib Meistrite liigas Barcelona vastu kaotuseta viimased viis mängu, neli neist on lõppenud viigiga. Meistrite liiga play-offis on omavahel mängitud neli korda ning kolmel juhul on edasi pääsenud Barcelona.

Chelsea pole veel kunagi varem Stamford Bridge`il Meistrite liiga poolfinaalmängu kaotanud - kirjas on kaks võitu ja kolm viiki.

Barcelona on ainus meeskond, kes pole tänavu Meistrite liigas ühtegi mängu kaotanud. Kümne mänguga on löödud enim väravaid ehk 33, mida on 12 võrra enam kui Chelseal.

Pep Guardiola juhendamisel on Barcelona 24 play-offi mängu jooksul vaid kahel korral kuivale jäänud (Chelsea ja AC Milani vastu).

Lionel Messi on esimene jalgpallur, kes on Meistrite liigas löönud hooaja jooksul 14 väravat. Liiga kõigi aegade väravaküttide edetabelis on argentiinlane kolmas 51 tabamusega, teda edestavad vaid Raul (71) ja Ruud Van Nistelrooy (56). Samas pole Messi suutnud senise kuue mänguga Chelsea`le kunagi väravat lüüa.